Discus Ph Buffer Hakkında
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2015 21:31
Merhaba,
Discus ph buffer hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ? Kullanımı, yan etkileri Tavsiyeleriniz ve önerilerinizi bekliyorum.[:)]
Discus ph buffer hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ? Kullanımı, yan etkileri Tavsiyeleriniz ve önerilerinizi bekliyorum.[:)]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2015 11:06
PH'ı hızlı bir şekilde düşürüyor. İçerisinde fosfat bulunduğundan yosun oluşumunu tetikliyor. Bir kaç kere kullandım ama yosun sorunu nedeniyle artık kullanmıyorum. Mevcut PH değeriniz ve hedeflediğiniz PH oranı hakkında bilgi verir misiniz?
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2015 11:34
Şuandaki ph 8.0, 275 LT tankda kullanmayı düşünüyorum ortalam 7-7,5 olması yönündeyim. Canlılara zararı varmı ?
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2015 13:18
Canlılara zararı yok, ancak kullanım için çok verimli olduğunu söyleyemem. Sudaki kalsiyum iyonlarını magnezyum ve başka tuz iyonları ile değiştiriyor. Dolayısıyla KH düşüyor ancak GH artıyor. Bu açıdan discus tankında kullanmaya uygun değil. Üretim düşünüyorsanız bu ürünle sağlayamazsınız.
Üretim düşünmüyorsanız musluk suyunda idare eder balıklarınız. Öte yandan PH müdahalesi konusunda kararlı iseniz şu konuya bir göz atın:
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/tuz_ruhu_ile_ph_ve_kh_dusurmek_k847288.asp[/URL]
Üretim düşünmüyorsanız musluk suyunda idare eder balıklarınız. Öte yandan PH müdahalesi konusunda kararlı iseniz şu konuya bir göz atın:
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/tuz_ruhu_ile_ph_ve_kh_dusurmek_k847288.asp[/URL]
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2015 18:23
Ph 7-7,5 arası olması gereken ph şebeke suyunda 8.0 buda balığı strese sokuyor diye düşünüyorum. Başka türlü suyu nasıl yumuşatabilirim.
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2015 18:29
1. Torf Kullanımı
2. Co2 Kullanımı
3. Tuz Ruhu kullanımı
4. Reverse Osmosis kullanımı
En kesin ve güvenli yol önce r/o kullanıp suyu yumuşatmak, ardından tuz ruhu ile ph ayarı yapmak.
2. Co2 Kullanımı
3. Tuz Ruhu kullanımı
4. Reverse Osmosis kullanımı
En kesin ve güvenli yol önce r/o kullanıp suyu yumuşatmak, ardından tuz ruhu ile ph ayarı yapmak.
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2015 18:33
Akvaryumda bitki kullanmıyorum, sanırım en mantıklısı torf olcak oda suyu sarartıcak. Yada bol miktarda margow kökü kullanmak [:?]
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2015 18:37
Torf ve kökler stabil ve etkili bir çözüm olmuyor. Ancak güvenli bir yol. Torf veya kök uygulamasını yaptığınız ilk gün PH bir miktar düşüş gösterebilir ancak çok geçmeden eski haline geri gelecektir. Torf uygulaması genellikle su eskitmede kullanılıyor. Ayrı bir kapta dinlenmiş suyu torf ile eskitip akvaryuma ekleyerek yapılıyor. Ancak başta da dediğim gibi çok etkili bir sistem değil. Ayrıca sürekli torfu yenilemeniz gerektiğinden maddi olarak da oldukça külfetli olur.
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2015 18:39
O zaman biraz zorda olsa balıkların mevcut ph'a alışmaları gerek. 0.5 ph için girdiğimiz zahmete bak, gitip bimden alcaksın 5 lik elmacık 6.89 ph lı su verceksin balıklara [:)]
Bu arada teşekkür ederim size [:iyi:]
Bu arada teşekkür ederim size [:iyi:]
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2015 18:42
Bence stresin kaynağı PH olmayabilir. Üretim dışındaki durumlarda 8 PH çok sorunlu bir değer değil. Ama yine de ben mutlaka bu PH'ı 7,5'e düşüreceğim diyorsanız şu an için en kestirme yol tuz ruhu kullanmak.
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2015 19:00
Dinlendirme tankına suyu koyup içine çok az bir miktar tuz ruhu ekliyorsunuz. Hava motorunu bağlayıp 24 saat havalandırıyorsunuz. 24 saatin sonunda ph ölçümü yapıyorsunuz. İstediğiniz seviyedeyse suyu azar azar tankınıza ekliyorsunuz. Ph istediğiniz seviyede değilse işlemi tekrarlıyorsunuz.
Hazırladığınız suyun PH seviyesi hedef PH'ınızdan düşük olmalıki tankınıza eklediğinizde istediğiniz seviyeye yaklaşabilsin. Örneğin, tankınızın PH'ı 8 diyelim. Hazırladığınız suyun PH'ı 6,5 olursa ana tanka eklediğinizde PH 7,5 olur. Bu rakamları örnek olarak yazdım. En iyi sonucu deneyerek elde edersiniz.
Hazırladığınız suyun PH seviyesi hedef PH'ınızdan düşük olmalıki tankınıza eklediğinizde istediğiniz seviyeye yaklaşabilsin. Örneğin, tankınızın PH'ı 8 diyelim. Hazırladığınız suyun PH'ı 6,5 olursa ana tanka eklediğinizde PH 7,5 olur. Bu rakamları örnek olarak yazdım. En iyi sonucu deneyerek elde edersiniz.
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2015 20:44
Eğer çok düşük PH değerine sahip suyu dökerseniz zarar görür tabi. Yukarıda bağlantısını verdiğim konuda bütün detaylar mevcut.