Discus için torf taban.
Herkese merhaba. Yeni kuracağım bitkili discus akvaryumum için (130x55x60) tabana hagenmarka siyah kum (ön planda) arka tarafa ise hindistan cevizi torfu ve akvaryum torfu koymayı planlıyorum. Bitki formunda dünyaca ünlü tanklar kurulurken yanlış görmüyorsam eğer çoğu tabana torf koyuyor,bu doğru mubunu bilen hobistler varsa benimle paylaşırsa sevinirim. Saygılarımla..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Linkteki forumu inceledim ama bahçe torfunun araştırmalarım neticesinde akvaryuma uygun olmadığını tespit ettim. Kendi cama cam akvaryumum da seranın torfunu filitreye koymak suretiyle 1 yıl kullandım ph aşırı bir düşme söz konusu olmadı; ancak 0,3 düştü içerisinde de 5 adet mango kökü olmasına rağmen. Tecrübeme göre torf ve mango kökleri sert suyu bir nebze yumuşatmasını sağlıyorve discus için gerekli minarelleri suya salıyor. Benim aklıma takılan akvaryum tabanına kumoranı kadar torf koyduğumuzda sonuçları ne olur? Dünyaca ünlü bitki tanklarında torf yoğun biçimde kullanılmakta..
Suana kadar ben bır yosun patlaması yasamadım, benim kastettiğim büyük oranda torf akvaryum tabanında nasıl bir etki yaratacağıdır. Bunu tecrübe eden yada böyle bir akvaryum kuran var mı?
Uzmanlık gerektirdiği gün gibi gerçek. Gönderdiğiniz linklere baktım ancak bunlara burda ulaşmak zor gibi gözüküyor. Almanya da bu ürünler elinizin altında ben burda alışverişi Antalya da olmama rağmen İstanbul'dan internet üzerinden halletmeye çalışıyorum. Sanırım torfu az miktarda 1- 2 kg geri kalanıda hindistan cevizi ve normal hagen siyah kum kullanacağım. Torf konusunda söyleyebileceğim ise benim tecrübem suyu çok iyi tamponlayıp ph da dalgalanma yapmaması..