Discus iç parazit
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Özel Üye
[C]2,1,36187[/C] [B]4861,3[/B]
İl: Istanbul
Işık bey; Malesef iç parazit discus'larda sık görülen bir rahatsızlık,bu hastalık bazen balığın yem yememesine bazende yem yemesine rağmen beyaz dışkının devam etmes ile görülür,genelde ilaç tedavisi sağlam yapılı balıklarda gelişim gösterir,tadavinin birçok şekli var sırasıyla yardımcı olmaya çalışayım,sizinde dediğiniz gibi yeme sarımsak katarak yedirmek ama genelde beyaz dışkı olan discular yemden uzak durur ve yedirmesi zordur,ben kendim şırınga ile ağızdan flagy tedavisi ve ana tanka discus vitamini ekleyerek yapıyorum,tabiki ağızdan tedavi biraz riskli ve önerilmeyen bir tedavi yöntemi,siz eğer ben kendime güvenemem normal tedavi yöntemi der iseniz azoo marka endoparazites isimli discus iç parazit giderici ilaç'tan alarak ana tankınızda tavsiye edilen doz ile kullanabilirsiniz.Saygılar.
İç parazit olayında ağız tedavi yolunu ciddi anlamda profesyonel kişiler harici kimseye tavsiye etmiyorum.Olay tamamı ile hatadan ibaret oluyor..(Balığın ağzına bir tüp dolusu flagyl boşaltmak ne derece doğrudur ki?Balığın midesine gitmeyebiliyor solungaçlar zarara uğruyor.Hadi gitti diyelim balığın midesi ne büyüklükteki o kadar flagyline dayansın...vsvs.)
İç parazitin en büyük nedeni strestir.Stres kaynağının sebebi nedir önce bunu çözmeniz gerekmekte,su değerlerinizmi rahatsız ediyor balıkları örneğin önce etkenleri bulursanız balık içinde tedaviye ulaşmış olacaksınız.Ama rahatsızlık ilerlerse belirli periyotlarla balığınıza flagyl banyosu önerebilirim...Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
İç parazit olayında ağız tedavi yolunu ciddi anlamda profesyonel kişiler harici kimseye tavsiye etmiyorum.Olay tamamı ile hatadan ibaret oluyor..(Balığın ağzına bir tüp dolusu flagyl boşaltmak ne derece doğrudur ki?Balığın midesine gitmeyebiliyor solungaçlar zarara uğruyor.Hadi gitti diyelim balığın midesi ne büyüklükteki o kadar flagyline dayansın...vsvs.)
İç parazitin en büyük nedeni strestir.Stres kaynağının sebebi nedir önce bunu çözmeniz gerekmekte,su değerlerinizmi rahatsız ediyor balıkları örneğin önce etkenleri bulursanız balık içinde tedaviye ulaşmış olacaksınız.Ama rahatsızlık ilerlerse belirli periyotlarla balığınıza flagyl banyosu önerebilirim...[/QUOTE]Merhaba
İç parazit diye genelleme yaptığınız hastalığın(ki hastalık yapan zararlının çeşidinden tutunda sindirim organlarının farklı bölümlerinde bulunmalarına kadar çeşitlik göstermekte)Mide de olması gibi bir kanıya nasıl varıyorsunuz anlamış değilim.Bu konudaki bilginizi detaylandırıp paylaşırsanız sevinirim.
Discus forumundayız yanlış bilmiyorsam ve Discustan konuşuyoruz.Discus gibi Kallavi güçlü balığın stresten dolayı iç parazit geçireceğine bağlıyorsunuz durumu.Kusura bakmayın ama Neon Tetra derseniz anlarım stres yaptı kalp krizi geçirdiğini.Discus bu Artık gitgide tabulaştırmayın bu balığı streslenip iç parazit geçiren balığı ben ömrü hayatımda görmedim.
Eğerki yoğun bir şekilde dana yüreği ile besliyor ve bunun gerektirdiği şekilde periyodik su değişimleri ve temizlikleri(Dip çekimleri ve cam temizliği) yapamıyorsanız evet iç parazit olabilme riski vardır.Eğerki yemleme periyotlarınız ve Yem rasyonlarınızı dengeleyemiyorsanız balığa sindiremeyeceği fazlalıkta besinleri yedirtiyorsanız.Bundan balıklar değil balığın sindirim organlarında ve akvaryum içerisinde bulunan zararlılar faydalanır.Evet iç parazitleri yine kaçınılmaz.
Balığı tedavi etme olayına gelirsek.Önce bir tanı koymalısınız bunun için ise iyi bir gözlem gerekir.Bazen balıklarımız bizim "mısırın üstüne su içersek ishal oluruz" olayı gibi tek tük beyaz dışkı ilede karşılaşabilirsiniz.Önce tanı koyun sonra tedaviye geçin.Canlıyı gereksiz kimyasallarla yormayın.Elbet bu kimyasallar balığın direncini düşürecektir buda iyileşme sürecini bi hayli uzatır belkide sonuç alınamıyacağınız noktaya getirir.Yanlış tedavi ise hepten işkencedir ve doğru tedavinin etkinliğinide azaltır.Buda sonuç almamak demektir.
Kullandığınız ilaçların yoğunluğu ve kullanım şekli ise çok önemlidir.Beyaz dışkı yapan balığın sindirim sistemine ulaşmak ise balık yem yiyorsa yemine gerekli kimyasal bileşimi gerektiğince katmak.Yem yemiyorsa;Suyu %50 oranında yeni değiştirilmiş karantina akvaryumunda Gereken kimyasalı gerektiği yoğunlukta uygulamak.Ve akabinde su şartlarını iyi tutmak gerektiğinde su değişimi yapıp eksilen su oranına uygun bir şekilde dozajı yenlemek en güvenilir yollardandır.
Hepsinden en önemlisi ise balığın istediği gerekli şartları sağlamak için gereken araştırmayı ve işlemleri yapmalısınız.Yani balığı tedavi etmekten önce hasta etmemeyi öğrenin.Her konuşanın dediğini yaparsanız hem cebinize hemde canlılara zarar ve işkence edersiniz.Ben yukarıda şunu yapın iyileşir diye birşey yazmadım yazsaydım biliyorumki bir çok hobici arkadaş balıklama atlayıp gereksizce denerdi acaba deyip denerdi belki işine yarardı iyileştirirdi sonrada tanısını kendi koymadığı hastalığa bu yöntemi iletir ve belki büyük zararlara yol açarda belkide öldürür bana bela okurdu.Ama sonuçta hiç birşey öğrenmezdi.Sadece söyleneni yapan bir insandan bir farkı olmaz böyle insanada hobici denmez.
Saygılarımla;