Discus, gözde beyazlık.
Balığın gözünde bulutsu beyazlama su değerlerindeki ani değişimden kaynaklanır ve balık auya adapte oldukça kendiliğinden düzelir. Benim yeni aldığım discusda da aynısı olmuştu, kısa sürede iyileşti...
Bu arada ben de küresel ısınma sonucu su kaynaklarının tükenmeye başladığı bu devirde 2-3 günde bir su değişmi yapılmasının israf olarak görüyor ve onaylamıyorum. Ben haftada birden daha sık su değişimi yapmıyorum.
Lütfen su larımızı israf etmeyelim...
Teşekkürler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
bu arada ben de küresel ısınma sonucu su kaynaklarının tükenmeye başladığı bu devirde 2-3 günde bir su değişmi yapılmasının israf olarak görüyor ve onaylamıyorum. Ben haftada birden daha sık su değişimi yapmıyorum.
Teşekkürler...
[/QUOTE]
Aynen katılıyorum
Merhaba,
Tarifinize göre balığınızda göz fungusu var, Göz fungusu gözün tamamının beyaz bir tabaka ile kaplanması ile teşhis edilir, tedavisi şu şekildedir. Hastalığın başlıca sebebi suyunuzun kalitesinin bozulmasıdır, acil dip çekim su değişimi öneririm
Tedavi için %10 oranında sulandırılmış metilen mavisi solüsyonunu bir pamuk yardımı ile solungaçlara dikkat ederek balığınızın gözüne iyileşene kadar pansuman yapılmalıdır. Ayrıca ek tedavi yöntemi olarak metilen mavisi solüsyonunda 10 dakikalık kısa banyolar şeklinde tedaviyide öneririm..
Bu tedavi yöntemini hem kendim uyguladım, hemde forumda bir çok kişiye tavsiye ettim uygulayanlardan gelen tepkilerle birlikte sonuç gerçekten başarılı uygulamanız iyi olacaktır..
iyi günler,
Balığın gözünde bulutsu beyazlama su değerlerindeki ani değişimden kaynaklanır ve balık auya adapte oldukça kendiliğinden düzelir. Benim yeni aldığım discusda da aynısı olmuştu, kısa sürede iyileşti...
Bu arada ben de küresel ısınma sonucu su kaynaklarının tükenmeye başladığı bu devirde 2-3 günde bir su değişmi yapılmasının israf olarak görüyor ve onaylamıyorum. Ben haftada birden daha sık su değişimi yapmıyorum.
Teşekkürler...
[/QUOTE]