Discus düşünüyorum ama..
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2011 09:06
Arkadaşlar 140*50*55 ölçülerinde bitkil canlı doğuran tankım var.Ne kadar balık koyrsam koyayım tank boş görünüyor malum canlı doğuranlar birazcık ufak :) discuslar benim görüntü itibariyle çok hoşuma gidiyor.8-9cm 2 tane discus alsam sorun olur mu?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Özel Üye
[C]2,1,36187[/C] [B]4861,3[/B]
İl: Istanbul
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2011 10:05
Selamlar;Bu ölçülerde bir akvaryum'a daha fazlada dicus ekleyebilirsiniz.İlk başlangıç olarak 2 adet orta boy olarak tabir edilen,10 cm balık ekleyebilirsiniz.Saygılar.
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2011 10:10
Cevabınız için teşekkürler Onur Bey
Discus'un lepites,moly yavrularını yaşatmayacağını çok sıkıntı çıkaracağını söyledi bir akvaryumcu o yüzden sayıyı 2'de tutmak istedim.Yoksa 4'ten aşağı düşünmüyorum.
Özel Üye
[C]2,1,36187[/C] [B]4861,3[/B]
İl: Istanbul
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2011 10:13
Ömer bey; Bu discus'a bağlı olarak değişebiliyor
geçenlerde forumda bir arkadaşımızın akvaryumunda ,moly yavrularına annelik yapan bir discus'da gördük
.Saygılar.
geçenlerde forumda bir arkadaşımızın akvaryumunda ,moly yavrularına annelik yapan bir discus'da gördük
.Saygılar.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2011 11:21
Onur bey'in dediği gibi forumda moly yavrularına annelik yapan discus vardı.
Ben sayıyı en az 4 ideal olarak 6-8 arası yapmanızı öneriririm.2Discus adapte sürecinde zorluklar yaşayabilirler veya strese girebilirler.
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2011 13:10
Merhaba,akvaryum ölçüleriniz ve litreyi göz önünde bulundurarak discuslarınızı 6 lı bir grup halinde alırsanız gerek görsellik gerekte discuslarınızın stresten uzak bir şekilde daha keyifli olmalarını sağlamış olursunuz.Tabiki iyi bir bakımla birlikte,discuslar grup,sürü balıkları oldugu için genelde 6 ve 8 li gruplar halinde önerilir.Ama çift olarak bir çift görmek istiyorsanız o daha makul olacaktır.
Saygılar,