Discus dinlerdirme tankı ve filitre
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2008 21:33
Discus dinlerdirme tankı ve filitre edinmek istiyorum filitre nasıl olmalı ?(benim düşümcem kömür,1 mikron , 5 mikron) tavsiyelerinizi bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2008 02:22
Herhalde su dinlendirme tankı demek istedin. Su dinlendirme tankı biraz kişinin ihtiyacına göre değişir. Normal şartlarda ana tankınızın 1/4'ü oranında su hacmi olan bir tank sizin işinizi görecektir. Eğer taze suyunuz filtreden geçmiş ise en az 12 saat aksi takdirde en az 48 saat bir havataşı bağlanarak havalandırmak önemlidir.
Filtrede ise düşünce doğru ama dizilimi ben olsam başka türlü yapardım. Önce 5 mikron+1 mikron+Karbon+Karbon
Genelde kömürlerin esas işlevlerinin yanında 5 mikronluk filtrasyon yapma kabiliyetide vardır. Fakat kömürü bu amaçla kullanırsak çabuk tıkanır. Bu yüzden kömürü korumak için önce 5 mikronu ardından 1 mikronu kullanmalıyız ki kömür gerçek işlevi olan sudaki ağır metal ve kimyasalları uzun süre tutabilsin. Kömürü 2 adet kullanmamızın sebebi ise suyun geçiş hızı çok önemlidir bazen istenmeyen maddeler yüksek basınçlı geçişlerde tek kömürden kaçabiliyor bu durumda ufak tefek sızıntılarıda ikinci karbon kömür tutuyor.
Birde iki kömürün şöyle bir kullanım amacı vardır. Karbon kömürlerinin 6 ayda bir değiştirilmesi önerilir. Her zaman suyu ilk karşılayan 1. kömür olacağı için 6 ayda bir ilk kömürü çıkartıp yerine 2.kömürü takmak ve yeni aldığınız kömürüde 2.kömürün kabına takmak sağlıklı kullanım açısından iyi bir döngüdür. Kolay gelsin..
Saygılarımla,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2008 03:09
Usta yazını makale tadında okudum 5 mikron + 1 mikron + kömür + kömür filitreden gectikten sonra anatanka koya bilirmiyin kirec ve benzeri maddelerden arınmış olurmu selamlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2008 04:14
[QUOTE=oztamur]Usta yazını makale tadında okudum 5 mikron + 1 mikron + kömür + kömür filitreden gectikten sonra anatanka koya bilirmiyin kirec ve benzeri maddelerden arınmış olurmu selamlar.[/QUOTE]
Hasan bu filitre sadece ağır metal ve kimyasalları arıtır. Kirecin çözümü maalesef bu filitrede mümkün değildir. Kireç için sodyum reçine kullanman ve onuda belirli bir sürenin sonunda doyum noktasına ulaştığı zaman tuz ile rejenere yapman gerekeceği için ayrı bir sistem kurman gerekir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2008 04:29
Mert bey ozmoz cıhazındaki gibi bir arıtma sistemi nasıl olabilir ( 4 /5 filitre olmadan ) bu sistem sizin icin nasıl olmalı bu özellik ozmoza benzermi kısmi olarak 5 mikron + 1 mikron + kömür + kömür .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2008 23:07
Ben şebeke suyunu üçlü kartuş filtre ile dinlendirme tankına alıyorum. Başta sediment filtre + kömür+kömür olarak geçiyor. Ve Mert arkadaşımın dediği gibi dinlendirme tankının hacim olarak size kalıyor. Ama hacim ne kadar fazla olursa suyun dinlenmeside o kadar iyi olucaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir