Discus Denklemi?
Herkeze iyi akşamlar değerli Discus severler benim sorunum artık canımdan bezmiş olam neden diyeceksiniz;nedeni şu ben discuslarımı bir türlü sağlığına kavuşturamadım aldığım reçetede işe yaramadı hatta iki balığın ne yazıkki yüzgeçleri ayrıldı ve gözleri beyazlaştı yanii klasik mantar semptomları....
Bu tedavi süresi boyunca tetra,permasol,kayatuzu,beyaz benek ilacı ve Piyeloseptyl ilaçlarını bana verilen direktifler doğrultusunda kombine bir şekilde kullandım gelgelelim netice yine hüsran benim tedavi konusunda mükemmel bir yönteme sahip birilerinin yardımına ihtiyacım var
Daha önce ağızdan flagly'de verdim ama yine çözemedim
çözemedim....çöööözeemedim...Ne olacak bu işin sonu hayvancağızlar gözümün önünde eriyorlar.
Saygılar ve Sevgiler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ali bey, hangi akla hizmetle bu kadar ilaç kullanmanızı anlayamadım. Discus’ları sevdiğinizi ve onları kurtarmak umuduyla aşırı ilaçlama yaptığınızı anlıyorum. Balıklarınınız son durumu nedir. Ana tankınızda mı ilaçlama yaptınız. Eğer öyleyse dış motorunuza derhal bir aktif karbon yerleştirin. Ve yarı yarıya su değişimi yapın.
Tahminim balıklarınızın rengi kapkara oldu. Yüzgeçlerin ayrılması parmangrat banyosu ve aşırı tuz kullanmandan. Bu balıklar için eski oturmuş bir akvaryumdan alacağınız bir kova su ile yeni bir akvaryum kurmak olacak. Yoksa tüm sendromlar gidene kadar su değişimi yapacaksınız. Su değişimi yaparken suyu çok yavaş doldurun bunu ince bir hava hortumu ile yapın ve su sıcaklığını muhafaza edin su sıcaklığını 30-31 dereceye sabitleyiniz. Elinizde ayrı bir tank varsa orada yeni bir su hazırlayın. İlaçlama yapmayın artık balıklara müsaade edin biraz kendilerine gelsinler, discus’ları hastalık değil aşırı ilaç böbreklerini bitiriyor. Yarı yarı su değişimi yaptıktan sonra dış motorunuzu komple yıkayın ve tekrar kurun.
Ali bey son durumları hakkında bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırım.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
merhaba arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek isterim benim tankımda çok ölüm oluyordu bunu bitürlü önliyemedim balıklarımın üstüne titredikçe onlar teker teker ölüyorlardı bu belki benim acemiliğimden kaynaklanıyordu kullanmadığım ilaç kalmadı sonuç kısa süreli ii sonradan aynı konumuna geliyordu bir gün tanıdığım bi doktorla muhabbet ederken kendisininde diskus beslediğini anlattı ve ben hemen ona kendi sorunlarımın olduğunu söyledim sorunlarımın doğrultusunda bana bi ilaç söyledi( BACTRİM FORTE) antibiyotik her su değişiminde 200lt 3 tablet at sorun kalmaz dedi ve ben bu uygulamayı 3 aydır yapıyorum ve busüreç içinde hiç bi sorunla karşılaşmadım ve balıklarım gayet sağlıklı hiç bi sorun kalmadı arkadaşlar ben memnun kaldım sizinle paylaşmak istedim su ısısı çok önemli ben su ısısını 30/32 arası tutuyorum bitkiler başta iriyorlardı ama bu sorunda ortadan kalktı şuan gayet iiler balıklarda daha keyifli saygılar.
bactrim forte hastalıktan kurtulamadığınızda son çözüm olmalı çünkü ağır bir ilaçtır hatta 1 gün sonra aktif karbon kullanmak gerekir 2 hafta da 1 bemiks ampul kullanıyorum ve 2 günde bir dip temizliği yapıyorum ayrıca su sıcaklığım 32,5 ve hava sonuna kadar açık ilk başlarda bende aynı sorunları yaşadım ama bu ölçülere döndükten sonra birdaha sorun yaşamadım birde diskus için en büyük sorun stres su değişimlerinde suyu ısıtmak ve çok yavaş vermek gerekmekte. benim tavsiyelerim bu kadar yardımcı olabilirsem sevinirim