Discus da Hangi R/O Cihazı
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2008 00:46
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce çeşme suyunda yavru aldığım ama yavrularını yaşatamadığım (su değerleri: 370 ms ve 7,5 pH idi) Redmap eşimden bu sefer R/O kullanarak yavru almayı deneyeceğim ama r/o almadan önce araştırdım 50 gpd ve 75 gpd membran filtreli r/o lar var. Hangi membran discus dan yavru almak için daha uygun, yoksa önemli değilmi? Bir de r/o suyu ile çeşme suyunu hangi oranlarda karıştırmamı önerirsiniz? Teşekkürler. Çağdaş.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2008 10:50
Merhaba Çağdaş bey sizin uğraştığınız tür üretiminde bazı sorunlar yaşanan bir tür bunu sizde biliyorsunuzdur umarım bunu çeşitli yöntemleri var biraz araştırmanızı tavsiye edrim. R/O konusuna gelince memranın ne kadar gp luk olduğu önemli değildir bu günde ne kadar su verdiğini gösterir genelde kullanılan 100 gp luktur bende 100 lük kullanıyorum bu da (1 gp- 3.70 lt gibi su demek) buna siz karar vereceksiniz üretim suyun oranlarına gelince kalsik sözler olacak ama 100-150 ms ile 6.0 -6.5 ph uygun olan değerlerdir bunları ayarlama içinde ph meter ve ms meter sahibi olmanız gerekiyor ölçüm aletlerini olursa sorun yaşamazsınız umarım yardımcı olmuşumdur saygılarımla
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2008 01:12
Çağdaş bey ozmozun hemen hepsi işinizi görür. Önemli olan sizin hesaplı olanını almanız, birde elinizde erkanın belittiği gibi ölçüm aletleri olursa Ph ve ms denemelerinle yavru alabilirsiniz. Net ölçüm değerleri vermek sizi yanıltabilir, çünki diskusun hangi değerlerde yavru vereceği görecelidir. Bu yüzden denemelerde siz hangi suda ve değerlede yavru çıkacağını ölçümler yaparak yavru alabilirsiniz.