discus bilgili olanlar baksın
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2013 09:30
70x25x32 akvaryuma discus yaşarmı kaç tane lazım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2013 10:49
Maksimum bir çift besleyebilirsin dostum..
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2013 10:55
Normal şartlarda 50lt 1 discus yavru olunca tabi iş deyişir ama ilerde gelişiminde sıkıntı yaşarsınız gibi geliyor bana büyümesi verimli olmayacaktır..
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2013 11:42
Dıscus beslenecek tankın yüksekliği en aşşağı 50 cm olması lazım bence .Bu tür balıkların gelişimi için tank boyutları çok önemli aksi taktirde yanık kalabiliyorlar.Ayrıca dıscus sürü balığıdır eğer yavru olarak alıcam diyorsanız en az 6 adet yavru olarak almanız ve boylandırmanız lazım ( en aşşağı 250 litrelik tanklarda.) Dıscus korkulacak balık değildir ama tecrübe ve bilgi ister buna göre hareket edin aksi takdirde maddi manevi üzülürsünüz.
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2013 16:56
Mesut Bey bu ölçülerdeki tank(55 litre) suyunu diskus için ideal hale getirmek kolaydır ama sabit tutmak zor olabilir.
M.Tuna 2013-05-01 16:56:51
Su hacminizi arttırmanızı öneririm.
Sözünü ettiğiniz tank ölçüleri bence uzun vadeli disk tankı olamaz.
Karantina için uygun olabilir.
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2013 17:59
Ama ben çok böyle akvaryumda gördüm. Örnek akvaryumcUlar 80 lt adam 20 discus besliyo ( yavru) nasıl oluyo ?
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2013 20:21
Mesut kardeşim o akvaryumcular balık beslemiyorlar sadece günde 1 kere balıklar satana kadar ölmesin diye yem veriyorlar:))
Tankın kesinlikle uygun değil tavsiye etmem çok güzel cüce güney Amerikan çikletleri var . Onlara bir bakmanı tavsiye ederim.
Tankın kesinlikle uygun değil tavsiye etmem çok güzel cüce güney Amerikan çikletleri var . Onlara bir bakmanı tavsiye ederim.
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2013 00:16
Mesut kardeş bu ölçülerde discus bakmak discus a eziyettir. Discus konusunda biraz daha tecrübe edinip ilerde daha büyük bir tankla akıllıca kurulum yapmak sizin için ve ileride sahip olacağınız discuslarınızın mutluluğu için daha doğru olucaktır. İllede bu tankla bakayım diyorsan bu tanka uygun başka balıklarla başlamalısın.