Discus beslemekten korkuyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Lepistesten daha saglam bence. Korkunuz diskusu yaşatabilmek değil sürekli emek verebilirmiyim olsun , bakımı gerçekten zahmetli. Bende bir anlık gazla aldım çok şükür yaşıyor ama sürekli paranoya halindeyim yok karardımı, yok şekli tam yuvarlakmı, yok gözlerinin büyüklügü normalmi , dışkısı şeffafmı vs. vs. kuşkucu insanlara tavsiye etmem hobi eziyete dönmesin. saygılarımla...
Söylendiği gibi bir takım kurallar dahilinde(su dinlendirme, sabit pH, vs) dip çekimi yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz discus'un.
Size tavsiyem eğer bitkili, taşlı, kumlu bir akvaryum kuracaksanız bu akvaryum discus akvaryumu olmasın. Çünkü herşeyden önce dip çekmez zordur bu tür dibi dolu akvaryumlarda. Daha sonra yok kum salınım yapar, yok bitki artıkları, çürümeler vs. suyu bozar. Zaten bu tür akvaryumlarda yavru alan hiçbir tanıdığım yok, zaten alsanız bile yavrular bu tür akvaryuma hayır diyorlar.
Ayrıca bugüne kadar ne kadar güzel, çok güzel discus görmüşsem hepsi cama cam akvaryumlardaydı ve suları pırıl pırıldı. Dediğiniz tür tanklardaki discuslar genellikle kendilerini tam göstermiyorlar(renkleri olsun şekilleri olsun). Bunlar benim görüp aynı zamanda önce dediğiniz gibi kumlu sonra da cama cam akvaryumda kendi tecrübe ettiğim düşüncelerimdir. Cama camda hem balıklar bayram etti hem de gözlerim
Saygılarımla...
Yukarıda arkadaşların birçoğunun da dediği gibi aslında diskus beslemek zor değil ancak düzen istiyor. Su değişimleri, temizlik ve de beslenmeleri düzgün düzenli olursa balıklarınıza hiçbirşey olmaz. Ben hiçbir akvaryum tecrübem olmadan bu hobiye discusla başladım ve eğer araştırıp bilgi edinmişse herkese de tavsiye ederim. Ben de sürekli akvaryumcuları geziyorum sırf discus varmıdır diye meraktan. 10-15 YTL de 450 YTL yede discus gördüm. Önemli olan gerçekten sağlıklı balığı tanıyıp almak.Sadece pahalı balıklar güzeldir diye bişey yok. Rengini beğenmediğiniz bir discus bile sağlıklı koşullarda mükemmel renkler alır. Bence baştan üşenmem dikkat ederim diyorsanız discus alın ama sonradan yapamam derseniz o zaman başka balıklarla hobinizi devam ettirin.
Bende başlıyalı 1 ay filan olucak.Allaha şükür çok sağlıklı balıklarım.
İzmirden alacak arkadaşıma bu konu hakkında yrdımcı olabilrim.
Yerli üretim yapan arkadaşım discus satıyor.