Discus Başlangıcım
Uzun zamandır düşündüğüm ve hayata geçirmeye çaliştiğim discus akvaryumumun hakkında biraz bilgi vermek istedim.Burdaki amaçım ustalarımdan olumlu veya olumsuz düşüncelerini ve tavsiyelerini almaktır..
Akvaryum bilgileri;
100*50*60(h)-Serafil 1100 dış filtre-pipo ve iç filtre(difizör olarak kullanılmakta)-2*grolüx+2*aqurella-3 parça mango kök-java moss,Vallisneria americana ,Vallisneria spiralis "Tiger",zeytin...
Akvaryumda arka camın önüne 2 parca halinde toplam uzunluğu 85 cm olan saksı ve içerisinde bitkiler mevcut.Kütük üzerinde java moss sarılmış durumdadır.Dip çekimi kolay olsun diye akvaryumda saksı dışında kum yoktur.Suyu hazırlansın diye 2 hafta önce doldurdum.Filtreler aktif durumda.İçerisine önce 9 adet çöpcü ekledim.Daha sonrada cüce vatoz...Şu anda balıklar ve ben huzurlu bi şekilde gelecek olan discusları beklemekteyiz....
Yaptığım cam saksılar...
Burdan yardımlarını hiçbir zaman esirgemeyen Ömer ŞAHİN'e teşsekkürlerimi sunarım....
Saygılar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Suyu ilk koyduğum zaman ki durum aslında bulanık değildi su herhalde fotografların kalitesizliğinden olsa gerek...
Burdan Ustam Ömer Şahin Akvaryumumu kurmamdaki ve bu değerli canlıları bana getirdiği için teşşekürü borç bilirim
Saygılarımla...
Kimse beğenmedi galiba akvaryumu....183 kez açılmış sadece Tolga bey görüşlerini belirtmiş yinede sağolun.
Saygı ve sevgilerimle...
Geçmişte kurduğum discus akvaryumu gibi bir akvaryum kurmuşsunuz.Son derece sade ama şık.Kum koymamanız temizlik açısından daha güzel olmuş.Estetikliği zaten balıklar katmakta belki çoğu kişi aynı görüşte olmaz ama gerçekten güzel çalışma olmuş.
Başarılar diliyorum...
Discuslar doğada sakin sularda yaşadıklarından dolayı pek fazla hareket gösteren balıklar değildir.Bir çok hobicinin aşina ile baktığı akvaryumun kralları olarak nitelendirilen hoş balıklardır.
Su değerleri,
PH:6-6.5-7
GH:4-8
ISI:28-30°C
Ayrıntılı bilgi,
Mehmet bey;
Su bulanık değil bu daha öncede yazmıştım.Cep telefonu ile cekim yapıldığı için bulanık gözüküyor.Haklısınız balıklar küçük.Su değişimleri düzenli olarak yapılmakta.
Doğukan bey;
Gerçekten kafamdan geçenleri siz söylemişiniz.Cok teşşekkür ederim efendim.
Saygı ve sevgilerimle...
Bilal Bey;
Bu işe yıllarını vermiş olduğum ustaların tavsiye ve yazılarından faydanılarak akvaryumu oluşturmaya calıştım.Dip çekimi inannın kumsuz akvaryumda daha kolay.Rahatlıkla alınması gerekenler görünmekte.Düşünceleriniz için teşşekür ederim.
Saygılarımla....