Discus akvaryumuna lepistes,plati
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2010 20:22
Akvaryumcu akvaryuma lepistes attığımda discusların stresinin azalacağını söyledi.Yeme daha kolay gelirlermiş doğru mu?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
onurdemirbalaÇevrim Dışı
Özel Üye
[C]2,1,36187[/C] [B]4861,3[/B]
İl: Istanbul
Özel Üye
[C]2,1,36187[/C] [B]4861,3[/B]
İl: Istanbul
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2010 00:06
[QUOTE=isik]
Akvaryumcu akvaryuma lepistes attığımda discuslerın stresinin azalacagını söyledi.Yeme daha kolay gelirlermiş doğru mu?
[/QUOTE]Aslında doğru,discus'lar meraklı balıklar oldukları için sürekli hareketli olan lepistesleri yakından takip etmek isteyeceklerdir, tabiki böylece saklandıkları yerden daha çabuk çıkıp akvaryumu ve ortamlarını hızlıca tanımalarında,lepistelerin yardımları olacaktır.Saygılar.
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2010 21:39
Ben yanlarına koymuştum ufak olanlara bir iki daldılar baktılar kolay yem değiller bıraktılar pek sorunda olmadı ama lepistesler için uygun bir ortam olmuyor
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2010 19:13
Benim akvaryumumda 6 discus 2 plati 3 lepistes 4 neon 6 çöpçü var.bunun yanında 1 plati yavrusu 7-8 tanede lepistes yavrusu baya bi büyüdüler.tabi arada yem olanlarda olmuştur.ama akvaryum bitkili olunca saklanma ve büyüme şanslarıda oluyo.bu güne kadar en ufak bir kovalamaca dahi görmedim.discuslarda çok huzurlu diğerleride.yem olarakta lepistes ve diğerlerine ekstra bir yem vermiyorum.discusların granül yeminden ufak ufak yiyiyolar.
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2010 20:50
Discuslar özel ve hassas balıklardır bundan dolayı lepistes koymanızı önermem bunların yerine neon tetra koymanız daha iyi olur.
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2010 08:49
Discuslar ile neonlar uyumlu balıklar lepistes denemedim. Fakat neon,lepistes koyarsanız sakın melek filan koymayın :) Sabaha ne lespistes ne neon kalır :).
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2010 12:42
Arkadaşlar ben discus tankına4 melek 6 tane zebra 6 penguen ve 12 tane neon koymuş durumdayım 2 aydır gayet iyiler sorun yok.
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2010 23:33
Benım dıscuslarımda neonların boyu ne kadar buyuk olursa olsun yınede hepsını yıyorlar fakat pembe balıklar varya onlara bısey yapmıyorlar raspora galıba o pembeler
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2010 20:59
Genel olarak yazıyorum, neon tetrayı 29-30 derecede discusla besleyerek ve tavsiye ederek neonlara biraz yazık ediyorsunuz. Neon balıkları sıcak su balığı değildir, 25-26 dereceyi geçen sıcaklıklarda uzun ömürlü olmazlar.
Discus'un arkadaşı kardinal neon tetradır... Saygılar.
Kaan ERDAL 2010-12-11 20:59:56
Discus'un arkadaşı kardinal neon tetradır... Saygılar.
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2014 23:54
dün 8 lepistes 1 tane diskus aldım . 35 litrelik akvaryumuma koydumba .bügün iki lepistesimi su üstünde ölü buldum . ikişini de akvaryumumun içinde ölüsünü dahil bulamadım ölü olarak bulduğum lepisteslerin kuyry-ugu yenmş haldaeydi . şimdi akvaryumumda 4 lepiştes bir tanede dişkusum kaldı . acaba lepisteslerim neden öldü acaba ve diğer iki lepistesime ne oldu .acaba birbirini mi yediler bu konu hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim