Discus akvaryumu taşımak
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2008 21:56
Merhabalar,
Evi taşımamdan dolayı şu an mevcut discus akvaryumumu nasil bir şekilde taşısam diye düşünmekteyim. Tavsiyelerinizi bekliyorum nasil bir yol izlesem ?
Evi taşımamdan dolayı şu an mevcut discus akvaryumumu nasil bir şekilde taşısam diye düşünmekteyim. Tavsiyelerinizi bekliyorum nasil bir yol izlesem ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2008 22:24
Eğer başka bir akvaryumunuz varsa balıklarınızı ona alıp şimdiki akvaryumunuzu taşındığınız eve kurup suyu dengelemelisiniz. Daha sonra balıklarınızı eski suyla beraber yeni kurulan akvaryuma alabilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2008 13:06
Gideceğiniz yer uzak ise Pilli hava motoru ile Büyük bir su deposu gibi bir bidona koyarak götürseniz. 50 litrelik bidon uygun olmazmı. Akvaryumu kurup içinede aynı suyunuzu koyup 12 saat ara ile ilave su koysanız olmazmı?
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2008 11:39
Akvaryumu yada discusları nasıl taşıyacağınızdan çok,taşındığınız yere discus akvaryumunuzu hazır ve en uygun şekilde kurmanızı öneririm. Hemen taşıyıp balıkları ekleyeyim demek sorunlara yol açabilir. Bunun için ikinci bir akvaryum şart. Şu an durdukları akvaryumdan alacağınız su ile discusları oraya koyup,ondan sonra yeni akvaryumu kurarak suyu uygun hale getirmeye çalışın bence.
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2008 12:16
Aynı dert bendede vardı ben şöyle bir yol izledim. Sucuya gidip yeteri kadar boş su damacanaları aldım. Akvaryumun suyundan bir miktar alıp ağzı geniş ve kapalı bir bidona doldurdum ve tüm yükleme bitene kadar hava verdim. Balıkları bunun içine aktardım. Tankın suyunu damacanalara aktardım (12 adet). Tank boşalınca bir minibüs bulmuştum onun içine damacanalar bidonlar malzemeler ve tankı yükleyip hemen yola çıkıp yeni adrese taşıdım. Sonra kurulumu tahmin edersiniz ne suyu nede balıkları bozmadan taşıyabilmiştim. Mithril 2008-07-02 12:17:08