Discus Akvaryumu


bengin2006Çevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 125
bengin2006Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2010 10:02
Merhabalar,

8 aydır aktif olan bitkili akvaryumuma (daha önce melek ve lepistes besliyordum) dün 2 adet 5-6 cm boylarında red map ekledim. Yavrular ithal, akvaryumun ölçüleri 80*30*50 ve brüt 120 lt, balık olarak da neon ve dip balıkları var. Filitreleme olarak peat, zeolit ve ring kullanıyorum, ayrıca akvaryumun zemininde sera peat var. Sizce bu akvaryum bu iki discus için uygun mudur? Bakım olarak neler yapmam gerekir? Bir de sabah karışık yem attığımda (pul yem, tetra bits, sera vegatable ve dip yemleri) hiç oralı bile olmadılar. Acaba yeme alışana kadar kurutulmuş kan kurdu ile beslemem ve aralarına bu yemden atmam balıkların yeme alışma sürecinde etkili olur mu?  Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz, çünkü bu diskus beslemeye bende yeni başladım. Videoyu aşağıya koyuyorum umarım balıkların durumu hakkında sizlere bilgi verebilir.


http://img525.imageshack.us/i/cimg2389.mp4/




 
Özen Gözcü2010-08-26 11:40:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6973
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2010 11:17
Dscuslar güzel görünüyor. Akvaryum da bitkili akvaryum olarak oldukça sağlıklı duruyor. Ama ikisi bir arada maalesef tam olmamış, tabi bana göre... Çünkü bitkiler oldukça sık ve çok olduğundan balıklara yüzme alanı kalmamış. Zaten akvaryum çok büyük değil, bu nedenle de alan daralıyor. Bitkiler de alanı kısıtlayınca balıklar bitkileri aşıp yüzebilmek için uğraşıyor.
Aslında aynı durum cory'ler için de geçerli!!! Başta bir bronz cory dibe erişemediği için ortalarda bitkilerin üzerinde gezinip duruyordu. Coryler de dibe, kuma erişebilmek ister.
Budama veya düzenleme yapılsa akvaryuma yazık olur. Yapılmasa balıklara yazı olur.
Eğer imkan varsa discuslar için bir akvaryum daha kurmak en iyisidir. Bir senaryo da (yukarıda önermemiş olsam bile) akvaryumda düzenleme yaparak balıkların yüzebilecekleri alanı genişletmektir. Bunun için bitkilerin bir kısmının budanması ve bazılarının çıkarılması gerekebilir.
Yem konusu en önemli sıkıntılardan biridir. Akvaryuma ilk gelşinde her balık yem yemeyebilir. Hatta sevdiği yeme bile ilgisiz durabilir. Öncelikle sevdiği yemlerle başlayıp kademeli olarak diğer yemlere alıştırmak en uygun yaklaşımdır.
Ayrıca akvaryumda yer alan karidesler, lepisteslerin yavruları ve belki ufak neonlar bir süre sonra kaybolmaya başlayabilir. Acaba nereye gittiler diye düşünmeyin.
Discusta su değişimi önemli bir ihtiyaçtır. Bitkilide ise fazla su değişimi önerilmez. Su değişimlerini dip çekimi ile değil üstten azar azar yaparsınız. Oturmuş sistemlerde üstten az su değişimi yeterli olacaktır.
Her ne kadar bazı düzenlemelere ihtiyaç olsa da sonuçta oldukça güzel balıklarınız ve güzel bir akvaryumunuz var. İkisi bir arada olacaksa ona göre dengeyi ayarlamanız ve devam ettirmeniz gerekecektir. Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bengin2006Çevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 125
bengin2006Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2010 11:56
Merhaba Köksal Bey,
 
Değerli yorumlarınız için gerçekten teşekkür ederim. Evet dediğiniz gibi bitkilerimin bundanmaya ihtiyaçları sanırım üzerinde biraz araştırma yapıp nasıl bir budama yapacağıma karar vereceğim , Son durumunu gene burada sizlerle paylaşacağım . Teşekkür ederim 


dün gittiğimde balıklar gayet sağlıklı duruyordu, yalnız büyük olanı küçük olana vurmaya başladı ve küçüğün alt yüzgeçlerini biraz koparmış , ama gene de birbirinde ayrılmıyorlar çok güzeller hakikaten , bu konuda ne yapmalıyım ve bir gene aynı yerden 2 tane daha diskus alsam bu akvaryum 4 diskusu kaldırır mı ve vurma olayında bir değişikliklik olur mu sizce ?

bengin20062010-08-13 10:11:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir