Discus Akvaryumu Bilgi
Arkadaþlar bayaðý araþtýrma yaptým fakat kesin bir bilgiye ulaþamadýðýmdan yorumlarnýzý almak istediðim konu þudur: 100*50*50 akvaryum discus beslemek için ebat olarak uygunmudur tabi fazla kalabalýk olmamak þartýyla.. 50 litreye 1 adet yetiþkin olduðunu biliyorum fakat benim sorum balýðýn rahatý açýsýndan yükseklik derinlik boy hakkýndaki yorumlarýnýzdýr...
Yorumlarýnýzý bekliyorum.. Saygýlar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Discus için ortalama en ideal yükseklik 60cm. olmalı. Discuslar yüksek akvaryumlarda mutlu oluyorlar. Ama yine de sizin ölçülerinizde de 7-8 tane yavru veya 5 tane yetişkin discusla başlanılabilir. İleride kapasiteyi arttırırsanız çok daha iyi olacaktır.
Saygılar,
Olgay Bey öncelikle yorum ve bilgi için teşekkürler.. Benim takıldığım bir diğer nokta da bu 10 cm lik farkın benim için büyük bir dezavanyaj olup olmayacağı?.. Zaten başlangıç olarak maksimum 4 adet balık koymayı düşünüyorum.. Bol bitkili ve mopani köklü bir akvaryum olucak tabanda en uygun olarak araştırdığım hagen aqua-clay kum kullanacağım... Başka yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum..
Saygılar..
Aquaclay discus için biçilmiş kaftan zaten Sadık Bey. Bitkiler için de gayet faydalı. Kendim de bu kumdan kullanıyorum. 10cm. lik fark bence o kadar büyük dezavantaj yaratmaz. 4 adet discus için gayet ideal tankınız. Hayırlı olsun şimdiden.
Teşekkürler Olgay Bey inşallah sağlıklı bir şekilde balıklarımın seveceği bir akvaryum kurmayı başarırım bitince sitede de yayınlayacağım inşallah beğenirsiniz...
Saygılar..