DIŞ FİLTRELERİM İÇİN ŞEFFAF YERİNE BAHÇE HORTUMU?
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2007 17:41
Arkadaşlar şeffaf dış filtre hortumları yerine aşağıdaki resimde görülen normal bahçe hortumunu kullanmamın bir sakıncası olabilirmi acaba. Şeffaf hortumların 3 metresine 10 ytl fiyatveriliyor akvaryumcularda. Bu aldığım hortumun metresi ise sadece 1 ytl ve daha altı olabiliyor. Aşağıda resimde kesitleri görülen bahçe hortumu atmanın orjinel hortumlarıyla aynı ebat ve aynı et kalınlığında. Saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2007 15:59
Benan rahatlıkla kullan dostum.O örgülü hortumlar çift kat olup pvc den yapılmaktadır ve gayet sağlam ve kalitelidir.Hiç korkma derim.
Saygılarımla.
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2007 19:44
Bende kullanıyorum Hortumu alırken kelepçede al,ben acele ettim kelepçesiz olsun dedim ama sızdırıyordu kelepçeyle sorunsuz şuan!
Kolay Gelsin!
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2007 10:41
Bende bunlardan kullanıyorum hırdavat malzemesi satan dükkanlarda metreyle satıyorlar ve bunlar aynı zamanda katlanma problemide oluşturmuyorlar yalnız hortum bağlantısı yaparken bağlantı ucunu çakmak vs gibi ısıtmayıp bir çaybardağı içine kaynar su yapıp 1-2 dk içinde tutup hortum ucunu yumuşatıp bağlantısını öyle yaparsanız sızdırma diye bir probleminiz olmaz...
kolay gelsin...
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2007 20:36
Benan bey akvaryum hortumlarının yeşil olmasının nedeni yosun bağlamamalarıdır. Yeşil ışık fotosentezde hiçbir işe yaramaz. Sizin fotoğrafını koyduğunuz hortum şeffaf. Bu da çabuk yosunlanmaya ve debide düşüşe neden olacaktır.