Dış Filtre Yapımı
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2015 20:23
Merhaba arkadaşlar internette dış filtre yapımı için birçok video mevcut benimde iç filtrem var bende bi dış filtre yapmak istiyorum ama iç filtrem suyu hortumdan dışarı çıkarmıyo nasıl yapabilirim bu dış filtreyi yardımcı olursanız sevinirim [:)][:)][:)][:)]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2015 20:26
Çoğu iç filtre suyu yukarı basacak kadar güçlü değil. Bende Eheim 2010 var onda bile max 40 cm itiş var sonrası yok.
Uygun fiyatlı kafa motorların bakabilirsiniz
Uygun fiyatlı kafa motorların bakabilirsiniz
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2015 23:04
Uğraşacağına 50 TL`ye bile dış filtre var. Akvaryumunuzun litresini saatte 3 defa çevirmesine yetecek kadar bir filtre tercih etmelisiniz.
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2015 00:57
[QUOTE=hobici34] GAP7 iç filtre kullanıyorum[/QUOTE]
Bu filtre en fazla 10 watt güç basar buda suyu dikey olarak 10-15 cm anca basar galiba oda 10 watt basarsa tabi.
Yapacağınız filtreyi akvaryum içinde kullanırsanız anca etkili olabilir.İç Filtrenin kafa motorunu 10 litrelik bir tursu bidonuna bağlayıp bidonun altından delikler acarsaniz olabilir.
Buda hem goruntu hemde hacim sıkıntısı demektir.[EDIT]Tunc Berk,2015-09-25 00:58:30[/EDIT]
Bu filtre en fazla 10 watt güç basar buda suyu dikey olarak 10-15 cm anca basar galiba oda 10 watt basarsa tabi.
Yapacağınız filtreyi akvaryum içinde kullanırsanız anca etkili olabilir.İç Filtrenin kafa motorunu 10 litrelik bir tursu bidonuna bağlayıp bidonun altından delikler acarsaniz olabilir.
Buda hem goruntu hemde hacim sıkıntısı demektir.[EDIT]Tunc Berk,2015-09-25 00:58:30[/EDIT]
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2015 12:04
Düzgün bir dış filtre yapmak hem maliyetlidir hemde risklidir, onun yerine, sorun fiyat ise, uygun dış filtrelere bakmanızı öneririm, tankın boyutu ne bilmiyorum ama her bütçeye uygun dış filtre var. Sunsun 603b, yada biolife filtrelere bakabilirsiniz.
Beğenenler: [T]174517,Frttrk[/T]
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2015 12:35
Dış filitre yapmak yerine şöyle birşey yapabilirsiniz 3 litrelik plastik kaplar var onların etrafına delikler delebilir ve iç filitrenizin üst kısmınıda o kabın üst kısmına silikon ile yapıştırabilirsiniz böylece güzel bir temizleme elde etmiş olursunuz birçok üretim hanede mevcut bir sistemdir görselliği çok hoş olmasada işlevi harika oluyor
Beğenenler: [T]177509,safiyesultan[/T]
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2015 16:28
İsrafil beyin önerdiği sistem hoşuma gitti onu deniyeceğim görüntü açısından kötü olucak ama yapıcak birşey yok olmadı bi dış filtre alıcam[:)]
Beğenenler: [T]142251,iSrafiL06[/T]
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2015 16:35
Gap motorun biraz gücü düşüktür uni star filan olsaydı güçlü olabilirdi.