dış filtre su kaçırıyor
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Su neresinden sızdırıyor? Silikonla kapatmayı deneyin birkere belki çözüme ulaşırsınız.
Elektrikler kesikken niye sızdırıyo orasını anlamadım işte.
[QUOTE=discusum]Eğerki filtreniz akvaryumunuzdan alçakta ise elektrikler kesildiğinde sifon etkisiyle su gelmeye devam eder.Bence filtrenizi kullanma kılavuzundaki gibi kullanın. [/QUOTE]
Sifon etkisi olsa elektrikler varken de sızdırırdı.
Bence su kaçağı musluklarınızdadır. Çünkü filtre çalıştığında muslukların ek yerlerine fazla bir basınç uygulanmadığından mıdır bilemiyorum ufak tefek aralıklardan su kaçırmayabiliyor. Filtre kapalı iken musluklarda sorun varsa damlatma yapabiliyor. Muslukla filtre arasındaki bağlantı yerini kontrol edin. Musluk içindeki varsa plastik halkalar düzgün mü ? Musluk ile hortumların bağlantı yerlerini kontrol edin. Filtrenin fişini çekip su kaçağının nerden olduğunu belirlemeye çalışın.
Saygılarımla;
+1: [T]209906,Mysecrets[/T]
Bence su kaçağı musluklarınızdadır. Çünkü filtre çalıştığında muslukların ek yerlerine fazla bir basınç uygulanmadığından mıdır bilemiyorum ufak tefek aralıklardan su kaçırmayabiliyor. Filtre kapalı iken musluklarda sorun varsa damlatma yapabiliyor. Muslukla filtre arasındaki bağlantı yerini kontrol edin. Musluk içindeki varsa plastik halkalar düzgün mü ? Musluk ile hortumların bağlantı yerlerini kontrol edin. Filtrenin fişini çekip su kaçağının nerden olduğunu belirlemeye çalışın.
Saygılarımla;
[/QUOTE]
+1 diyeyim çünkü bu bana çok mantıklı geldi.
Bu sorunun aynısını ben şu an kullandığım eheim 2228 ile yaşamıştım.
Sorunun kaynağı kesinlikle dış filtrenin akvaryumun altında olması değil.
Bütün sorun kafa kısmı ile kova kısmını birleştiren yerde bulunan contanın eskimiş olması. Contayı değiştirdiğin andan itibaren sorunun çözülmüş olacak. Ben contayı ithalatçısından getirtmek yöntemiyle bulmuştum umarım sen de bulabilirsin. Aman dikkat evi sular seller götürebilir bir an evvel değiştirmeni tavsiye ederim.
Saygılarımla,