Dış filtre elimden geldiğince
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2012 15:33
Arkadaşlar yaptığım dış filtreyi sizlerle paylaşmak istedim...
MALZEMELER=
Turşu bidonu
Kafa motoru (ben iç filtrenin motorunu kullandım)
2 metre hortum ve hortum birleştirme aparatı
elyaf- sünger-dübel-mangal kömürü(aktif karbon yerine)
Kapağı çiviyi ısıtarak hortumdan biraz daha olacak şekilde eritiyoruz ki hortum tam otursun ama sonuç hüsran su sızdırdı bende gidip hortum birleştirme aparatı aldım ve etrafına çeşmelerde kullanılan banttan sardım şuan sorunsuz çalışıyor
Kirli su değilini yan taraftan yapmıştım oda olmadı alt tarafa aldım bayağı bi deneme yanılma yaptım
yağmurla olması içün logo nun uçlarını kestim
ve slikonla kapağa yapıştırdm
İç filtrenin motoru
Filtre çalışır durumda
akvaryumdan genel bir görüntü
video
[VID]http://www.izlesene.com/video/diy-dis-filtre/5539371[/VID]
http://www.izlesene.com/video/diy-dis-filtre/5539371
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2012 01:57
Çok güzel olmuş bende buna benzer birşey yaptım bir öğrenci olarak maddi konularda sıkıntılar yaşadığımda internetten yararlanıyorum.
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2012 07:34
Elinize sağlık güzel olmuş, ancak ben sizin yerinizde olsam bu filitreyi çalıştırınca rahat uyuyamazdım
çünkü bu filitrenin su sızdırma ihtimali çok yüksek, size bir tavsiyem var bu filitreyi akvaryumun üzerine eğer su sızdırırsa sızan su tekrar akvaryuma dökülecek şekilde akvaryumun üzerine yerleştirmeniz, biraz görüntü kirliliği olur ancak kafanız rahat olur
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2012 16:01
Ya mangal kömürü akvaryumun suyunu siyahlaştırmaz mı?
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2012 16:19
Aktif karbon o biraz yıkadıktan sonra siyahlaştırmaz.Ayrıca akvaryumun köşesine fln koysan güzel daha da güzel olabilirdi ancak eline sağlık iyi temizlediği kesin...
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2012 18:41
[QUOTE=taragay]Aktif karbon o biraz yıkadıktan sonra siyahlaştırmaz.Ayrıca akvaryumun köşesine fln koysan güzel daha da güzel olabilirdi ancak eline sağlık iyi temizlediği kesin...
[/QUOTE]
delik altta olduğu için üstte durması lazım zaten geçici olarak yaptım kilitli kovalardan bulursam onlardan yapcam
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 00:24
Evet murat kardeşime katılıyorum bende aynısını yapmıştım biraz televizyon izleyiip geri döndüğümde her yerin ıslandıgını gördüm hemen mudahale ettim ama halıfleksi ıslanmaktan kurtaramadım