Dipten su çekme
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2006 12:12
Pilli dip süpürgeleri satılıyor akvaryumcularda alabilirsiniz veya ufak bir araştırmayla sitede,bu bilgilere ulaşabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2006 12:52
Ben hortumla çekiyorum.
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2006 20:05
Hotumun ucuna kestiğiniz pet şişeyi bağlayın.Suyu çekerken kumun yüzeyinde pet şişeyi gezdirin.Dışkı ve pislikleri çekip temizlemiş olursunuz.
Kolay gelsin.
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2006 09:15
500 ml lik kola petini huni şeklinde kesin,bahçe sulamada kullanılan standart hortumlardan yaklaşık 1 m kadar kesin,petin ucuna geçirin,petli ucu akvaryum kumuna iyice yaklaştırın,diğer ucun altına bir leğen koyup hortumun içinden biraz hava çekin su doğal olarak leğene akmaya başlayacak akvaryumun içindeki ucu kuma dokundurmadan dipte gezdirin böylece dipteki pislikleri çekmiş olursunuz.( En azından ben öyle yapıyorum )
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2006 12:08
Kuma o kadar yaklaştırmazsanız pisliği çeker kumu çekmez.
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2006 12:21
Zaten bu yöntem kumu çekmemesi için uygulanıyor.Direkt hortumla çekerseniz kum gelir ama pet şişe ile yaparanız kum gelmez.
Sağlıklı balıklar,
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2006 13:44
[QUOTE=alper59] Peki ya arkadaşlar kumlar çok inceyseve pet şişenin içeri soktugumuzda pislik yerine kum gelirse ne yapacagız?[/QUOTE]
Pet şişenin boyutunu kumun inceliğine göre ayarlayın.Kalın tanecikli kumunuz varsa 500ml pet şişe kullanın.İnce tanecikli ise boyutu büyütün.Akvaryumumun tabanında midye kırığı var.Ben 1.5 lt lik pet şişeyi kestim.Midye kırıkları havalanıyor ancak çekmiyor.
Kolay gelsin.