Dipteki yemleri toplayacak çöpçü
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2007 02:47
Meraba arkadaşlar ben 230 litrelik yeni bir tank kurdum ve taşınırken telef olan balıklarımın yerine 8adet yavru sarı prenses ve orta boylarda bir erkek 2 dişi calico aldım.Sera ve tetranın yemlerini kullanıyorum.Ancak balıklarım gözlerinin önünden geçen yemi farkedemiyor ve su yüzeyindeki yemlere hiç dokunmuyor.Daha önceki balıklarımdan hiç böyle şikayetlerim olmamıştı.heralde yavru olmalarından ve henüz akvaryuma alışamamalarından böyle oluyor.Kesinlikle fazla yemleme yapmıyorum.Sırf bu yüzden tankda nitrat fazlası oluştu bile,yeni su değişimi yaptım.Bitki alıcam ama sadece 2 adet anabias alıcam.Bana dipteki yemleri mideye indiricek çöpçü yada onun gibi bir balık tavsiye edebilirmisiniz.Ancak bu türlerin çok dışkı bıraktığını biliyorum bu yüzden mümkünse yararından çok zararı olmayan bir tür tavsiye ederseniz sevinirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2007 02:50
Arkadaşım bende aynı sorundan muzdaribim. Elma salyangozu almayı düşünüyorum 3-4 tane. herkes çok övüyor ancak biraz araştırmak lazım. Balıkların biraz stresteler vede çok yemleme yapma mümkünse 1 günde aç bırak o zaman yeme gelmeleri lazım. yem verirken ortam sakin olsun. Benim el hareketlerimden bile kaçıyor balıklarım.Diğer tavsiyeleride beraber dinleyelim..
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2007 23:46
Arkadaşlar elma salyangozuolay budur, belediyenin kadrolu işçileri mükemmel temizlik, yem artıkları için süper, tavsiye ederim...
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2007 00:18
Elma salyangozu,Corydoras,Cüce vatoz,Boynuzlu cüce vatoz,kısaca vatoz çeşitleri derdinize çare..
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2007 13:36
elma salyangozunu malavılerle onerırım ama akvaryumun buyukse pek bı sorun cıkmadı bende. yanlız bıtkı olmayacak akvaryumda onlara cok saldırıyorlar