dikkat edelim klora !
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2008 17:42
Aman dikkat edelim ben ilk başlarken 4 tane japon aldım eve geldik teyze oğluyla ,hemen akvaryumu doldurduk hadiii balıkları attık, balıklar yem mem yemiyor gece kalktık birde ne görelim balıklar ölmüş; bir daha en az 2 gün bekletiyorum suyu ve artık anti klor kullanıyorum. ..Benden tavsiye hiç aceleye getirmeyelim. Herkese iyi günler. ..... ... ezgixxxxx 2008-09-22 10:01:02
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2008 20:33
Haklısın ama ben ilk akvaruyumumu aldığımda suyu doldurup balılkları attım ama senden bi farkı anti clor da atmıştm:)
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2008 17:19
Aslında ben güzel bir ilaç biliyorum. 70 LT. lik bir akvaryuma o ilacın 4 de 1'i boşaltılırsa musluk suyu 5 sa. içinde masum ve temiz bir suya dönüşüyor. İlacın adı: Sera Aquatan
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2008 17:21
[QUOTE=sarpguney]Aslında ben güzel bir ilaç biliyorum. 70 LT. lik bir akvaryuma o ilacın 4 de 1'i boşaltılırsa musluk suyu 5 sa. içinde masum ve temiz bir suya dönüşüyor. İlacın adı: Sera Aquatan[/QUOTE]
Evet parası bol ve üşengeç olan insanlar için güzel bir ürün
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2008 17:22
@programmer
Ayda yılda bir kez alıyoruz zaten ürünü o kadar para da olsun yani. Ben çok pahalıya da almadım. Ayrıca üşengeç insanlar için olduğu doğru .
Ayda yılda bir kez alıyoruz zaten ürünü o kadar para da olsun yani. Ben çok pahalıya da almadım. Ayrıca üşengeç insanlar için olduğu doğru .
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2008 17:27
[QUOTE=programmer] [QUOTE=sarpguney]Aslında ben güzel bir ilaç biliyorum. 70 LT. lik bir akvaryuma o ilacın 4 de 1'i boşaltılırsa musluk suyu 5 sa. içinde masum ve temiz bir suya dönüşüyor. İlacın adı: Sera Aquatan[/QUOTE]
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Aquatanın neden kullanıldığını, ne işe yaradığını ve suyu dinlendirmek ile aquatan kullanmanın aynı şey olmadığını daha önce de anlattım.Bu yüzden üşengeç tabiri yanlış bir tabir.Birçok insana faydalı olabilecek bir üründen böyle bahsetmemiz o ürünü kullanacak insanların aklında soru işareti bırakmaz mı?Daha önceki paylaşım yaptığım aquatan konularındaki yazılarıma bilimsel yönde bir itirazınız varsa buyrun,ortaya koyun.Biz de karşılıklı bilgi alışverişi yaparak bu konuyu açıklığa kavuşturalım.
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2008 17:30
Onur bey satılan ürün küçücük bir şişe ve kullanımı az, dolayısıyla benim gibi parasına değer veren birisi için lüks bir ürün, bu benim görüşüm.
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2008 17:32
Onur o zaman bir soru sorayım. Yeni kurulmamış bir akvaryumda aquatan kullanmanın ne faydası, ayrıca kullanmamanın ne zararı vardır?
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2008 17:43
[QUOTE=özkoçak]Onur o zaman bir soru sorayım. Yeni kurulmamış bir akvaryumda aquatan kullanmanın ne faydası, ayrıca kullanmamanın ne zararı vardır?
[/QUOTE]
Aslında belki de bu noktada hataya düşüyoruz.Aquatan sadece yeni kurulumda gereklidir diye bir şey yok.Ama yazmaya başlamadan önce de şunu belirteyim.Aquatanı özellikle amazon havzası balıklar için öneriyorum ve gereklidir diyorum.Malawi cichlidleri gibi balıklar için yanlış bir üründür kendisi.
Sağladığı faydalar özetle şunlar,
Suyu yumuşatır,
Aktif klorun uçmasını sağlar,
Ağır metalleri ve sudaki etkin kimyasalları bağlar.
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2008 17:44
[QUOTE=programmer]Onur bey satılan ürün küçücük bir şişe ve kullanımı az, dolayısıyla benim gibi parasına değer veren birisi için lüks bir ürün, bu benim görüşüm.
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Gayet tabii,maddi külfeti yüksek bir ürün ama gereksiz bir şey gibi aksettirilmesi bazılarımızı bu ürünü kullanmaktan döndürebilir.Anlatmaya çalıştığım buydu.Yanlış anlaşılmasın.