Dereceler ve Isıtıcılar
Sayyn arkada?lar ?u an piyasada satylan marka olsun ucuz modeller olsun ister kyrmyzy syvyly cam tüplerde olan ister ?erit ?eklinde digital olan derecelerin çogu farkly gösteriyor. 1 veya 3 derece aralarynda farklar çykyyor.derece almak isterseniz cyvaly tüplerden bulursanyz daha iyi netice alyrsynyz.bulamazsanyzda magazada bir kaç tanesini yanyana getirin içlerinde mesela 22 dereceyi gösteren eger birkaçtane varsa bunlardan birini alabilirsiniz . ysyda derece çizgileri ?öyle belirlenir . mesela bu derece çok hassas 30 dereceye batyrylyr genle?meyle cyva veya kyrmyzy syvynyn yukary çykarak durdugu nokta i?aretlenir daha sonra 0 dereceye batyrylyr syvynyn geri çekilmesi ile durdugu nokta i?aretlenir.her iki nokta arsyndaki mesafeyi 30 böldügünüzde i?te hassas bir derecelendirme olmu?tur. Yanlyz piyasada satylan derecelerdeki kagytlar basky ile imal edildi?inde ve daha sonra bu syvy tüplerine monte edililirken herhalde tam olarak yerlerine oturtamyyorlarki i?te bu hataly dereceler ortaya çykyyor bu konuda dikkatli olun
Çok önemli bir konuya daha deginmek istiyorum. ysytycylar Arkada?lar sycak hava sycak su herzaman bulundugu ortamyn üsttünde yerini alyr.Yani buda demektirki tankyn üst su sycaklygy ile zemindeki su sycaklygy farklydyr bilmem hiç denedinizmi tankta ysytycy çaly?yrken hyzly bir ?ekilde iki elinizi suya batyryn sol elinizi ta dibe kadar sag elinizde su üstüne yakyn bir yerde tutun hak vereceksiniz. suyun hava ile kuvvetli sirkulasyon olsa bile pek fark etmiyor.Dipten ysytma tercih etmeli veya ben bu duruma ?öyle bir çare dü?ündüm. 1 lt - 1 watt denklemini 1 lt - 2 adet 0.75 watt olarak uyguluyorum. yani 100 lt tankta sag ve sol kö?elerde 75 watt lyk 2 adet ysytycy kullanyyorum. ysytycylaryn watt ynyn biraz yüksek olmasynyn hiç bir mahsuru yok mesela 50 lt tanky 50 watt lyk ysytycy diyelimki 30 dakkada ysytyr 26 dereceye getirirse ise 75 watt lyk ysytycyda bu süre dahada kysaly 20 dakkaya dü?ebilir. o yüzden 1lt - 1.5 watt cok soguk günlerdede i?inize yarayacaktyr.Hava çyky?larynyn ysytycylara yakyn olmasyndada fayda var suyun devirdaimi acysyndan azda olsa faydasy olacaktyr.
Isytycylaryn ysytma seviyelerini kendi üzerindeki degerlere ayarlarsanyz .yanylabilirsiniz Güvendiginiz derecenin birimine göre 1 günlük ortalamasy üzerinden dengeleyin . saygylar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir