Dere kumu ( kum boyu)
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2014 19:19
Merhabalaryexplorer 2014-11-15 21:04:00
Geçenlerde kum ocağına gidip 2 çuval iri kıyım dere kumu aldım. Az önce yıkamaya başladım çok ince olanları eliyorum. yıkamadan sonra da en irileri eleyip incelerin altına koymayı planlıyorum. Kumun içinde yaklaşık 7 8 tür taş var sadece bir tanesi köpürüyor diğerlerinde sıkıntı yok. köpürenler beyaz çoğunluk siyaha yakın. bu şekilde kullanılır mı yoksa bunları ayırmalı mıyım yoksa hiç mi kullanmamalımıyım?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2014 22:53
Beyaz olanlar muhtemelen kirec , kalsiyum icerikli kumdur. Köpürmesinden kastiniz salinim testi sirasindaki köpürmesi ise gayet normal. Iyice yikandiktan sonra kullanilmasinda bir sakinca yok.
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2014 23:07
Teşekkürler. Evet tuz ruhunun içine attım teker teker beyaz dışındakilerde sıkıntı olmadı. Kabaca yıkadım doldurdum büyük bir kovanın içine ve su ekledim ph iletkenlik vs ölçüm kiti ile ölçtüm. 1 hafta sonra ölçeceğim duruma göre kullanıma geçeceğim. su kuma göre çok az üzerine 4 parmak geçti. etkisi olursa farkedilir bu miktarı değiştirmezse akvaryumda hiç etkilemez.
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2014 21:11
Yaklaşık 2 hafta geçti. Suyu değerlerinde bir değişiklik yok sadece iletkenlik 240 dan 270 e çıkmış. Kumları eledim çıkan pislik gerçekten iğrençti camlar poşet artıkları falan doğayı gerçekten mahvediyoruz. Şimdi sirkeye yatırdım 1 2 gün bekleteceğim dezenfekte olması için.
Soruma gelince kumu 2 parçaya böldüm. 1. kısım daha ince olan 3mm kadar diğeri ise daha kalın olan 3 - 6mm arasında değişiyor. benim niyetim kalını altta tutup üstte inceyi sermek. 3-6 mm arası bitkileri dikmek için uygun mudur?
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2014 05:15
Ileride dip temizligi yapacaksaniz , kalini alta inceyi üste koymanizin bir anlami yok. Daha dogrusu o kum dip temizligi olsada olmasada zamanla karisacaktir. Bence Sadece ince kumu kullanin. Her halukarda daha iyi durur.