Depreme duyarlı Balık
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2006 23:40
Arkadaşlar Balıklar sizce depreme duyarlı mıdır?İnanmıyacaksınız belki ama izmir depreminden saniyeler önce Pengasusum akvaryumdan Dışarı fırlayacaktı.6 nokta bilmem kaç olan depremde Kendini öyle bir cama Vurduki akvaryuma bakmamla yerimde sallanmaya başlamam bir oldu sizcede garip değilmi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2006 00:04
Çoğu hayvan depremi birkaç saniye önceden biliyor.Balığın böyle bir özelliğinin olduğunu yeni duyuyorum.
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2006 00:12
Pengasiuslar ilerki yaşlarında bildiğim kadarıyla görme özellikleri azalıyor. Görme özelliği azaldığından bence su içindeki hareketleri ,titreşimleri hissetme duyuları gelişiyor. Bu da bana pengasiusların hassas olan titreşimleri diğer balıklardan daha hassas olarak algıladığını düşündürüyor. electrofish 2006-7-6 0:13:23
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2006 00:33
+1
Yani hemen hemen yarasalarla aynı duruma geliyorlar.
SAYGILAR.....
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2006 10:04
Kuş,köpek gibi hayvanların daha önceden hissettiklerini duymuştum ama balığı ilk defa duyuyorum. Büyük bir ihtimalle de doğrudur . İnanırım yani.
Saygılar
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2006 10:59
Arkadaşlar yanlız Diğer balıklarıma hiç bir şey olmadı onlar kendi kendine yüzüyorlardı.Bahsedilen deprem hassaslığı sadece pengasusa ait.Fakat bunun gibi daha balık çeşitleri varmıdır?
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2006 17:13
Doğru olabilir yani inanırım.
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2006 22:04
Arkadaşlar pegasusların gözleri görmüyormuş ve yarasalar gibi titreşimlerle hareket ediyotlarmış. Birinden dumuştum
onur_king 2006-7-6 22:5:47