deniz yıldızı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2008 10:26
Aklıma takılan deniz yıldızının kendi bacaklarını kopartıp daha sonra o bacakların yaşayıp yaşayamamasıdır. Benim deniz yıldızım kendi bacagını koparttı ve şu anda kopan bacak tankın içerisinde kurt gibi hareket ederek yaşamını sürdürüyor bu normalmi ? yoksa kopan parçayı tanktan almammı gerekiyor? .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2008 12:04
Cinsini bilmiyorum fotografta çekmedim hiç kendini. Zaten bundan bir hafta önce dalga motoruna girip öldü. Işin ilginç olanı akşam dip çekimi yaparken farkettim o bahsettigim ayak olayını motora kapılmadan birkaç gün evvel ayaklarını koparmaya başlamıştı 2 ayagını kopardı ama ben parçalarını görmemişim şimdi gördgüm ayaklar daha büyük ve hareket ediyorlar. ...
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2008 12:46
Yıldızlar genelde bacaklarını kopartmazlar ancak kaza sonucu veya başka canlı tarafından olabilir,bazende su şartları onlar için uygun olmaz dolayısıyle bacakları çürür ve ayrılır,sizinkinin durumu belli değil ama yaşıyorsa o parça problem yok.
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2008 15:17
teşekkür ederim davut bey su degerlerini ölçtüm ama herhangi bir sorun yok. yıldızı kendi 2 ayagını kendi koparttı ve bunu farkettim ama yenilenme olarak düşünmüştüm yada çogalma. bu ayakların canlı olabilecegi aklımdan bile geçmezdi araştırdıgımda bu şekilde çogaldıklarını ögerendim.
vedat006 2008-03-03 15:19:02
nitrat : 0-2 salifet
nitrit: 0 salifet
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2008 15:18
Tuzlu su akvaryumları korku filmi gibi:)))
Saygılar
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2008 15:22
[QUOTE=vedat006]aynen öyle engin bey :) nezaman neyin nerden gelecegi belli degil.. [/QUOTE]
Yani dip temizliği yapılırken hareket eden parmaklar falan ürkütücü biraz:)))
Saygılar