Deniz Kumu
Tuzdan arynmasy için kumu çok iyi yykayaca?ym ancak tam olarak temizlenebilece?inden emin olamyyorum. Tuz kalmasy hem balyklara hemde bitkilere zarar verecektir.
Tatly su akvaryumunda deniz kumu kullanan var my? Kullananlar kullanmadan önce hangi i?lemleri yapty? Kullanmamy tavsiye eder misiniz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
benim bir arkadasym deniz kumu kullanyyor akvaryumunda ama gercekten kirleniyor kum ince taneli oldugundan camur gibi oluyor aralarynda pislik baryndyryyor cichlid ler de kumla fazla ugrastygyndan akvaryum ilk baslarda acaip kirli duruyor bir dy? motorla bu pislikleri yok edebilirsiniz.ama ne kadar sa?lykly olur bilmem.
SAYGILARIMLA....
[QUOTE=mehmetburak]Bu yazyn akvaryumuma denizden kum, bitki vb.Araçlar getircem.[/QUOTE]
Denizden bitki mi? Mesela hangi deniz bitkisini getirmeyi planlyyosunuz?
Verilen bütün cevaplar için te?ekkürler. Ynce kumda bitki köklerin çürüyece?ini bilmiyordum. Bunu ö?renmem çok iyi oldu. Ayryca pislik tutma konusuda biraz gözümü korkuttu.
Ye?ilköy sahili hemen önümde ama hayalimdeki akvaryumla örtü?müyor...
Düzenli dip çekimiyle nitrat sorunun kalkaca?yny dü?ünüyorum, bitkileri saksylara koyarakta köklerinin çürümesini engelleyebiliriz. Ancak kumdaki tuzu tam olarak ayyryp ayyramayaca?ym konusunda endi?eliyim. Tuz kalmasy durumunda hem balyklar hem de bitkiler kötü ?ekilde etkilenecek.
Calvuslaryn kumu kary?tyrmasy da ayry bir durum ancak kumu temiz tutabilirsem bu sorun da muhtemelen ortadan kalkacaktyr.
?u anda akvaryumunda çikletlerle beraber ince kum kullanan var my?