deniz kenarından taş topladım akvaryumuma zararı v
Selam;
Size bir soru sormak istiyorum bu kağıt ile ph ölçümü yapılıyor bilginiz var mı? Kağıdı suya batırıyorsun kağıt suda renk değiştiriyor sende renk tablosunda bakarak ph değerini anlıyorsun. Sormak istediğim acaba sağlıklımı yoksa uydurma bir şey mi? Tabi tam olarak değer vermez ama yinede işe yaramaz mı? Acaba denizden topladığım kayaları iyice tazzikli suda yıkayıp 2-3 gün suda beklettim... Kayaları tanka koydum. Suya iki avuç kaya tuz attım. Bir de metilen mavisinden 20 damla ekledim. Flitreyi kapadım, 48 saat bekledim. Tabi balıklar başka bir tankta... (tankım:265 lt.beslediğim tür sarı prens-yunus-paslı prses) Acaba ne kadar doğru yaptım bilemem.
Bilgisi olan arkadaşların değerli bilgilerini ve tavsiyelerini bekliyoru.
Teşekkürler şimdiden. :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Selamlar hiç bir şey olmaz sadece kaya tuzunun içinde 5 yada 6 saat bekletmenizde yarar var .Ben kendi akvaryum taşlarımı akvaryuma bu şekilde koyuyorum.Örnek:
Ben de akvaryumumdaki taşları deniz kenarından topladım. Bir kaç saat metilen mavisi ile beraber bir kovanın içinde beklet, üzerindeki bakteriler ölüyor. Kalan yosunlar ise eğer mallavi türleri besliyorsan sorun olmuyor. Anında traşlıyorlar taşları. Kaynatmanı tavsiye etmem kimyası bozulabilir.
Ben de akvaryumumdaki taşları deniz kenarından topladım. Bir kaç saat metilen mavisi ile beraber bir kovanın içinde beklet, üzerindeki bakteriler ölüyor. Kalan yosunlar ise eğer mallavi türleri besliyorsan sorun olmuyor. Anında traşlıyorlar taşları. Kaynatmanı tavsiye etmem kimyası bozulabilir.
[/QUOTE]
Taşı denizden çıkarttıysanız üzerindeki her türlü canlıdan kurtulmanızı öneririm.
İstiyorsanız gönül rahatlığıyla kaynatabilirsiniz, bir sorun olmaz.