deniz akvaryumu için gerekenler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ayrıca tuzlu suda yükseklik bir avantaj değil dezavantajdır. 50 cm'den yüksek olması aydınlatma konusunda sıkıntı yaratacaktır.
Büyük akvaryumcularda tuzlu su canlıları ve malzemeleri bulabilirsiniz. En temel malzemeler PS, dalga motoru, tuz, canlı kaya, aydınlatma sistemi, kafa motoru olduğunu söyleyebiliriz. Elbette bu malzemelere ek olarak daha birçok şey kullanmanız gerekecektir.
Öyle bir akvaryum 4000 TL'den aşağı tutmaz.
[QUOTE=yiğit ekşioğlu]4000 tl sorun değil aslında şuanda lise3 öğrencisiyim ve denizciyim yani kaptan stajeriyim yurt dışınasıklıkla cıkıcam ve coktığımda dışardan daha ucuza temin edebilicem ad hominem dediğin gibi biraz araştırma yaptım ve bu yanlışlığı öğrendim 50 cmyede küçülttürebilirim daha bunu yapmamda zaman var buyuzden dahaçok araştırma yapıcam teşekür ederim ama bilgilerinizi benimle paylaşırsanız daha doğru kararlar alabilirim isteğiniz doğrultusunda sizede yurt dışından eşya temin edebilirim :) aydınlatma konusu hç sorun değil babam aydınlatmacı [/QUOTE]
Yurt dışı ile sıkı bağlantılarınızın olacak olması güzel ama bu bir soruna neden olabilir. Oturmuş bir akvaryum 3-4 hafta kadar tek başına idare edebilir ama daha uzun sürelerde çok büyük riske giriş olursunuz. O yüzden bunu iyice düşünün ve iyi bir plan oluşturun.
Aydınlatma olarak led sistemleri araştırın. Besleyeceğiniz canlıya uygun bir led ışıklandırması güzel olacaktır.
Alman malları da kalitelidir. Yurt dışına çıkacaksanız direkt Almanya'dan Alman mallarını tercih edebilirsiniz. Sadece akvaryum.com'dan değil, sadece deniz akvaryumu üzerine kurulmuş olan forumları da okuyun. Ben bildiği kadar yardımcı olmaya çalışırım her zaman.
Ne tür canlılar besliyceksiniz önce buna karar verseniz ve ona göre gitseniz daha iyi olur. Birçok mercanın gereksinimi farklıdır.Ve araştırmadan başlamayın yoksa boşa masraf yaparsınız.