Deneme için dıscus alacağım
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2007 13:36
Merhaba;
Ben şu anda kurulu olan melek akvaryumuma dıscus almak istiyorum.Akvaryumun ölçüleri 70x40hx30 ölçülerinde içinde 5 tane küçük melek var .Tabanda bitki için kremit rengi hafif kum var ve 5 kök saz var.Dıscusun su değerleri yüzünden ölüm korkuları yaşıyorum.Acaba yapabilirmiyim diye düşünüyorum.Şimdilik 5 cm lik 35 ytleye satılan bi dıscus almayı düşüyorum.Fiyatı sizce iyimi.Eğer dıscusu büyütmeyi başarırsam ayrı bi akvaryum alıcam.Şimdilik bi deneyim olsun diye meleklerle bakmayı düşünüyorum.Akvaryumda 1 adet şelale motor.1 adet ısıtıcı ve ufak bi iç fiklitre var.Şu anda melekler gayet sağlıklı ve suyum baya yumuşak su oldu.Şimdi dıscusu koysam bi sorunla karşılaşırmıyım.Yani elimdekiler yeterlimi.Saygılar.Yorumlarınızı bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2007 13:46
Sayın emrah ince bey;
spalt 2007-07-15 15:15:52
Diskus biraz profesyonellere göredir. Eğer tecrübeniz ve bilgi birikiminiz varsa diskusa geçin. Ama o boyuttaki akvaryum şimdilik uygun. Ama büyüyünce sorun olabilir. Sadece 1 tane bakmak isterseniz olabilir.
Yani sizin bilginize bağlı bence.
Saygılarımla
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2007 13:49
Yorumunuz için teşekkürler.Şimdilik 1 adet alıcam ve zamanla deneyim sahibi olmak istiyorum.Balığı büyütmeyi başarırsam.Ayrı bi akvaryum kurucam .Elimdeki mazemeler yeterlimi dıscuz için.?
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2007 13:54
emrah ince bey;
Bence o akvaryuma canlı doğuran,yada malawi yavrusu bakabilirsin.
Ama diskus diyorsanız bence yazık.Olur en azından 1 çift gereklidir ve 1 çiftte o akvaryum için bence çok küçük gelir.Benimde 70-35-30 cm akvaryumum var canlı doğurandan malawi yavrusuna geçiçem allah nasip edersede gelecek yazada 450 litre bir tank yapıcam.Bence siz ilk bir tecrübe kazanın ondan sonra diskusa geçin derim
Saygılarımla
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2007 13:55
Bakın;
1. Diskus deneme balığı değildir.
2. Diskus en az 6'lı gruplar halinde beslenmelidir.
3. Akvaryumunuz küçük olursa, su değerleriniz sürekli oynar ve balığınızı kısa sürede öldürürsünüz. Sonra diskus bana göre balık değilmiş dersiniz.
4. Sitemzide diskusla ilgili yeterki kadar makaleler var okuyun ve besleyip besleyemeceğinize karar verin.
5. Akvaryumunuz küçük.
6. 35 ytl 5 cm'lik bir diskus için çok pahalı. Şuan piyasada diskuslar ucuzladı ve değeri değil fakat fiyatı 15-20 ytl.
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2007 13:56
Arkadaşlar dıscus için bir çok makale okudum .Sürü balığı olduğunu biliyorum.Ben zaten şu anda üretim düşünmüyorum.Ben sadece bu imkanlarla bu malzemelerle başarabilrmiyim diorum.Eğer ki bu tek dıscusu büyütmeyi başarırsam yeni bi akvaryum kurucam.5 cm dıscus 35 ytl fiyatı nasıl ?
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2007 13:57
Emrah Bey,bir tek discus olmaz ama.Yalnızlık çeker,strese girer.Büyütmeniz imkansız.Hüsrana uğrayabilirsiniz.
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2007 13:57
Discusu bir adet aldıgınızda başta stresten sorun yaşayacaksınız.Ayrıca 5 cmlik bir discus için o fiyat çok fazla,bence siz discusu ilerde daha büyük bir akvaryumda düşünün.Ayrıca yavru discus aldıgınızda cama cam bir akvaryumla başlamanız daha sağlıklı olur.Arama butonundan discusla ilgili makaleleri okursanız sizin için daha faydalı olacaktır.
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2007 14:01
35 ytl 5cm discus için fazla.Ayrıca akvaryumunuz discus beslemek için uygun değil.Kısacası arkadaşlara katılıyorum.
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2007 14:02
Yorumlarınızdan dolayı kararımdan vazgeçtim.Son bi soru sormak istiyorum.Dıscusu büyütmek için tavsiyeleriniz nedir? .Makaleleri okudum.Sizin deneyimleriniz nedir ?
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2007 14:05
Discus yavrusunu tek olarak o malzemelerde o akvaryumda büyütebilmeniz zor özellikle sormak istediginiz bu sanırım ısrarla onu vurgulamışsınız.
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2007 14:08
Öncelikle yeni,büyük bir akvaryum edinmelisiniz.5cm lik 6lı grup olacak şekilde büyütürseniz hem tecrübe kazanırsınız hem de balıklarınızın eş tutmasını sağlarsınız.Düzenli dip çekimleri ve uygun şartlarda büyütebilirsiniz.