Davetsiz salyangozlar
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2009 11:35
Ek olarak belirtmek istiyorum bu ilaçların hepside balıklara zarar veriyor. Bugün belki değil ama uzun vadede zararı ortaya çıkıyor, balıkları ve karidesleri zarar görenler var. En iyi çözüm doğal olan çözümdür.Ben katil salyangoz kullanıyorum ve gayet doğal bir çözüm.Aşırı üremiyorlar normal balık yemi ile beslenebiliyor ve işi bittiğinde akvaryumdan rahatça çıkarılabiliyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2009 13:43
Kemal Bey,
Bu kadar uğraşmanıza gerek olmadığını düşünüyorum.Onlar zararsız canlılar bırakın onlarda yaşasın onlarda bir canlı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2009 01:34
Emin ol kumun altinda yüzlerce vardir.Size tek kesin sonuc makrakanta alin fakat bu baliklara bakabilecekseniz alin.Gurup halinde olmalari ve akvaryum boyutlari cok önemli.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2009 16:36
Merhabalar Herkese,
ege_gezer 2009-11-17 16:37:03
Salyangozlar zararlı canlılar değildirler (Elma salyangozu ve diğer aynı büyüklükteki salyangoz türleri aç kalırlarsa bitkilere zarar verebilirler) ve akvaryumunuza satın aldığınız bitkilerle gelirler. Küçük olan türleri kast ederek yazıyorum ki bunlar da doğal olarak balıklarımızla aynı ortamlarda yaşıyorlar. Aslında büyük küçük hepsinin akvaryuma yem kalıntılarını tüketerek faydası olduğunu söyleyebiliriz.
Bana kalırsa tamamen kurtulmayı düşünmek çok doğru değil. Bizler sadece görüntülerinden rahatsız olduğumuz için tankımızdan uzak durmalarını istiyoruz.
İlk zamanlarda bende kurtulmak istedim ve makrakanta 4 adet alarak bunu başardım. Hatta onları yerken seslerini duyabilirsiniz. Ama bu balıklar ürkektirler ve saklanmayı tercih ederler o yüzden 4 yada 6 adet alarak(en az) tanka eklenmeliler. Alışmalarına müteakip seyirlik desenleri ve oyunculukları size keyif verecektir.
Fakat bir süre sonra minare diye anılan snailler türediler tankımda. Bunlara makrakantalar da birşeyler yapamıyorlar. Şimdi ne olacak bakalım diye araştırmalara başladım. Bunlara katil salyangoz alarak savaşmayı düşündüm ama başka bişeyin farkına vardım ki o da minarelerin taban kumunu karıştırdığı. Bu karıştırma işlemini yapmalarının faydaları var. Tabanda yenmeden kalan yemlerin kum içindeki mikro organizmalar tarafından tüketilebilmesine yardımcı oluyorlar ve kumu havalndırıyorlar.
Sonuç olarak fazla üremeleri fazla yemlemeden kaynaklanıyor. Balıkların kısa sürede tüketecekleri kadar yemleyin. Böylece popülasyonlarını kontrol edebilirsiniz. Diyeceğim fazla üremelrini kontrol edebiliyorsanız gözünüzü de fazla rahatsız etmiyorsa zararlı değiller.Saygılar
(Yazdıklarımda yanlış bilgi bulunuyorsa arkadaşlar uyarsın)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2009 08:31
Merhaba arkadaşlar son günlerimde aldığım bitkilele beraber akvaryumumda küçük küçük turuncu rengte salyangozlar görüyorum gördüğümü alıyorum maracanta alsam balıklarıma zarar veririmi rasbora plati çöpçü beta birde bu salyangozlaarın cinsi nedir herkesin bayramı mübarek olsun
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2009 09:05
Benim akvaryumumda bitkinin aralarında yaklaşık 10 adet kadar camlarda ise 15 kadar saydım şimdi. Uzun süredir akvaryumdalar ben rahatsız olmuyorum onlarda doğanın bir parçasılar ve yaşamaya hakları var. Hem onlar geldikten sonra camlardaki yosunlar birazda olsa azaldılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2009 09:13
Makrakanta çok hassas bir balık vede yüksek sıcaklık istiyor ısı ortamını yakalayamazsa çok çabuk beyez benek oluyor.vede makrakantanın sonu ben geçen sene her fırsatta anamur'a makrakanta getirdi vede getirttim ama daha görev yapmadan telef oldular. buna çözüm araştırırken sitemizde sporcion26 kullanıcı adlı Murat Baysan beyden temin ettiğim anentome helena(salyangoz yiyen salyangoz)ile çözüm buldum şimdi tanklarımda istenmeyen salyangoz yok nasıl üreyeceğini araştırdım vede elde ettiğim bilgilerle bu üreme işini yapıyorum çok vayaş ürüyor ve görüntü kirliliği yapmıyor minare salyangozlardan daha iyi dip kariştırıcı tabiiki 100 tane istenmeyen salyangoza 2-3 tane nasıl görev yapar bilemiyorum akvaryum döngüsüne çok çabuk uyum sağlıyor ve 15 derece--35 derece arasında yaşayabiliyor dip artıkları da temizliyor dip çekim yaparke çok dikkat etmeniz gerekiyor
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2009 15:01
Ben akvaryumda hiç salyangoz istemiyorum sıcaklık sabit 25 derece
bana yapmasın abi dip temizliği filan cinsi nedir bilmiyorum bitki alıp alıcağıma pişman oldum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2009 19:28
Aynı sorun bendede var , bir tane bitki yemediği iddia edilen elma salyangozu aldığımdan beri ürüyorlar.Bitkileri delik deşik ediyorlar.Genellik mango kokü ve etrafındaki bitkilere dadanmış olsalarda arasıra daha uzak yerlerdende topluyorum.Topladığım salyangozları küçük akvaryumuma atıyorum burada yetiştirip canlı yem olarak kullanıyorum.Doğru biliyorsam üremeleri için yumurtalarının su değmeyen bir yere bırakmaları gerekiyor.Kesinlikle yumurtalarına su değmemesi gerekiyor.Bunun için akvaryumda suyun ulaşmadığı üst bölümleri silmek aklıma geldi buradaki yumurtaları öldürdüm ve yakaladıkça kırıp yem yapıyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir