Danışma amaçlı kurulum maliyeti hesabı....
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2010 23:09
Arkadaşlar merhaba.
Başlıktanda anlaşılacağı üzere bi deniz akvaryumu kurmayı planlıyorum ama gözümü korkutuyorlar.çok pahalı v.s. şeklinde.
Benim şuanda kurulu bi mbuna (malavi) türüm var akvaryumum 200 lt ve sump yok dış filtre var.
Şunu sormak istiyorum akvaruymu boşaltıp deniz akvaryumu kurmaya kalksam bu 100/40/50 (200lt) uygun bi tank olur mu?Ayrıca sump olmassa deniz akvaryumu olmaz diye bir kaide var mı?dış filtre ile kurulum yapamam mı?
Ayrıca bana kabaca almam gereken ekipmanları ve bu işten en ucuz kaç paraya kurtulurum ortalama fiyat çıkarabilirmisiniz?hiç balık almadığımızı farz edelim ve kayalar ekipmanlar ve bitki v.s. şeklinde bi kombinas denesek fiyat aralığı işte...
teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2010 00:03
Merhaba Fatih bey;
Korkacak bir şey yok. Kabaca bir kurulum hesaplaması yapabiliriz ancak bu sizin yapmak istediğiniz kombinasyona da bağlı. Marine tank mı (sadece balık akvaryumu) yoksa reef tank mı (mercan akvaryumu)? Balık akvaryumu yaparsanız maddi olarak fazla yükünüz olmaz ama mercan akvaryumu yapacaksanız maddi yükünüz biraz artabilir. Akvaryumunuzun hacmi bence ideal. Sump olmazsa olmaz diye bir şey yok ama imkanınız var ise yaptırmanızı şiddetle öneririm. Öncelikle balık akvaryumu mu olacak yoksa mercan akvaryumu mu olacak ona bir karar verin siz ona göre kendimize bir plan belirleyebiliriz.
Syg.
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2010 00:07
Herşey paraya göre elbette. Maliyeti düşük olsun dersen sade bir akvaryum olur. Dış filtreler deniz akvaryumuna da kullanılır yazıyor ama bilemiyorum verimli mi? Silikonların bir kontrol edilmesi faydalı olur. Deniz akvaryumu ekipmanları tatlı suya göre farklıdır. Bu başlıktaki konuları incelemenizi tavsiye ederim.
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2010 10:19
Çok fazla gözünüz korkmasın ama sump kurun mutlaka öbür türlü balık görürsünüz alıp akvaryuma koyamazsını sistem kaldırmaz küçükde olsa bir sump kurun orta seviye bir protein skimmer ilk basta alman gereken ve güzel bir kafa motoru su sirkilasyonunu yeterli düzeyde yapabilmek için