Çok mu Abartmışım ?
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2015 23:54
Arkadaşlar Frontosa tankıma bugün kırık küpler ekledim ama sanki tabanı biraz fazla boğdum gibi geliyor.. Bir kısmını çıkardığımda da diğer balıklara yer ayırmadığımı düşünüp vijdan azabı çekiyorum. Mümkün olan hepsine bir saklanacak yer bırakmaya çalıştım..
Düşünceniz nedir ?
Tankım 120*70*50
3e 6d Frontosa + 4 tane diğer ciklet türü + 1 vatoz + 1 çöpcü
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2015 10:26
Hocam tankta su neden az? Güzelce doldursan da hem kireç lekesi görünecek seviyenin üstünde olsa hem de su yüzeyin artsa?
realmarcalow 2015-01-22 10:30:27
Ayrıca duboisi yavrularının diyeti frontosalardan çok farklıdır. 1 aya umarım başka bir tankta bakarsınız.
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2015 11:03
Saklanma yerlerini kayalarla yapsaydınız hem daha güzel dururdu hem biraz daha doğal olurdu. Küp tarzı şeyler çok kullanılınca doğallıktan uzaklaşıyor gibi.
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2015 11:59
Evim ahşap olduğu için ağır gelmesin diye tam dolduramıyorum. gerçi çok birşey farketmez ama tam doldursam 80-100 lt daha su alır.
Dip çekimini eheim ile düzenli olarak her gece yapmaya çalışıyorum ve haftada bir dip suyu değiştiriyorum %30 civarı. iç ve dış filtrelerde sürekli çalıştığı için temizlik sorun değil.
Duboisiler için frontosalarla olmaz diyorlar. satıcının gazabına uğradım diyebilirim. 10 gün sonra tanka salacağım bakalım ne olacak. balıklar zaten az yemle doyuyorlar.önce duboisileri bitkisel doyururken diğer taraftan frontosalara biraz et katkılı yem vermeyi düşünüyorum. sonuçta frontosalarda otçul beslenebiliyor. şansıma olmazsa ayırırım.Okulyolu 2015-01-22 12:00:25
Dip çekimini eheim ile düzenli olarak her gece yapmaya çalışıyorum ve haftada bir dip suyu değiştiriyorum %30 civarı. iç ve dış filtrelerde sürekli çalıştığı için temizlik sorun değil.
Duboisiler için frontosalarla olmaz diyorlar. satıcının gazabına uğradım diyebilirim. 10 gün sonra tanka salacağım bakalım ne olacak. balıklar zaten az yemle doyuyorlar.önce duboisileri bitkisel doyururken diğer taraftan frontosalara biraz et katkılı yem vermeyi düşünüyorum. sonuçta frontosalarda otçul beslenebiliyor. şansıma olmazsa ayırırım.