ciyer tuzlu su karides ve sarımsak
merhaba . Bu gün tecrübeli bir arkada? kendi hazyrlady?y yemden bahsetti bu konuyu burada tarty?mak ve fikir almak istiyorum. Dana ciyeri ,tuzlu su karidesi,sarymsak,mikserde kyyma haline getirip küçük paketler halinde ?oklayyp küçük parçalar halinde kullanyyormu? iki günde bir balyklar daha canly ve yavrulamak için can atyyor arkada?lar balyklary gördüm sary prenses ve ahli hepsi birer canavar çok sa?lyklylar. Ne dersiniz? |
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bugün alynganly?ym üzerimde olabilir ama sarymsak uygulamasynyn nasyl yapylaca?yny daha kibar ve usturuplu sormanyn yollary oldu?unu dü?ünmeden yapamyyorum. Üstelik kimseye zorla sarymsak verin demiyorum. Forum manty?yna göre herkes do?ru bildi?ini yazar, temelde yalny? yazylanlar varsa; moderatörler gerekli müdahaleyi yapar ve zaten yapyyorlar.
Sarymsak dövüldü?ü zaman içindeki iki madde birle?erek allicin ortaya çykar. Bu madde ise antimikrobiyaldir. Sarysak dövüldü?ü zaman olu?an keskin kokudan bunu anlayabilirsiniz. Dövülmemi? sarymsa?yn keskin bir kokusu yokken, dövüldü?ünde koku ortaya çykmaktadyr.
Allicin 1-2 gün içerisinde etkisini yitirmektedir. Dolayysyyla DIY yemi dondurup, 1-2 içerisinde tüketmedi?imiz zaman sarymsa?yn antimikrobiyal etkisi azalacaktyr. Ancak di?er tarafdan sarymsak hazyrlanan yiyeceklerin bozulma sürecini geciktirme özelli?ine de sahiptir. DIY yem tariflerini inceleyip, sarymsak kullanymyna denk gelinmemesi konusu ise garibime gitti.
Elbetdeki sarymsa?y dövüp, akvaryumun içine atarsak balyklar tarafyndan tüketilmeyip, su kalitesini bozacaktyr. Sarymsa?yn antimikrobiyal uygulamasynda tercih edilen en genel yöntem, dövülen sarymsa?a bits yemini serpmek va sarymsak suyunu emen yemi, cymbyzla toplayyp, balyklara vermektir. Bir di?er yöntem ise hazyrlanan DIY yem kary?ymyna ilave edilip, kullanylmasydyr. Yem kary?ymlarynda %2 ile %4 arasynda sarymsak kullanylmasy balyklar tarafyndan hiçbir ?ekilde yemin red edilmesine sebep olmamaktadyr.
Yapylan ara?tyrmalarda, sarymsa?yn toksit bir etki göstermesi için bir canly tarafyndan kilogram a?yrly?y ba?yna 10-20 gramdan fazla tüketilmesi gerekti?i ortaya çykmy?tyr.
[QUOTE=serhat57]kesinlikle bitki akvaryumunnuzda kullanmayin bitkilerin alacagi baktarileri yok eder bi dezanfektan gorevi yapar yani cok faydali ama sakin bitki akvaryumunda kullanmayin ben biyologum ve samsunda 2 katli peth shopum var deneyimliyim bu konuda herkese elimden geldigince yardim ederim [/QUOTE]
bitkilerin alaca?y bakteri derken???ben 3sene ortaokul 3sene lyse olmak uzere toplam 6 sene byyolojy okudum,biyoloji konusunda yddalyyym,oss de 12de 12 yaptm ama hyc boyle byr sey duymadym,anlatyrsanyz sevynyrym...