Ciklet Karmas8
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2022 23:27
Arkadaşlar
Benim 160 litrelik bol saklanma alanlı akvaryumunda 2 cüce vatoz 2 gromi 2 SEA 2 portakal 5 mavi 2iceman 2ahli 5 sarı 2 beyaz prenses 1auratus ve 3 zebra balığım var
Sizce eksik veya fazla birşey varmı
Karmayi çok seviyorum ve sorunsuz bir şekilde yaşıyorlar [:3]
Benim 160 litrelik bol saklanma alanlı akvaryumunda 2 cüce vatoz 2 gromi 2 SEA 2 portakal 5 mavi 2iceman 2ahli 5 sarı 2 beyaz prenses 1auratus ve 3 zebra balığım var
Karmayi çok seviyorum ve sorunsuz bir şekilde yaşıyorlar [:3]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2022 01:11
Eksik varmı akvaryumu görmeden bilemem ama fazla olduğu açık.Yanlış saymadıysam 160 litrede 28 tane balık var.Ortalama balık başına 5 litre gibi bir hacim düşüyor.Hacim konusunu ve tür uyumunu gözden geçirmenizi tavsiye ederim.Cichlidlerin içerisinde guraminin işi yok.
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2022 04:57
[QUOTE=Cengizhan06]Eksik varmı akvaryumu görmeden bilemem ama fazla olduğu açık.Yanlış saymadıysam 160 litrede 28 tane balık var.Ortalama balık başına 5 litre gibi bir hacim düşüyor.Hacim konusunu ve tür uyumunu gözden geçirmenizi tavsiye ederim.Cichlidlerin içerisinde guraminin işi yok.[/QUOTE]
Merhaba,
Ayrıca bazıları da sürü balığı olmasına rağmen az adetle seçilmiş.
[QUOTE=Cikletseverahmet]Arkadaşlar
Karmayi çok seviyorum ve sorunsuz bir şekilde yaşıyorlar [:3][/QUOTE]
160 litre için tek tür seçip bir koloni oluşturmanızın daha keyifli olacağını düşünüyorum. Daha sonra yanlarına uyacak balıklar eklersiniz bence.
Merhaba,
[QUOTE=Cikletseverahmet]Arkadaşlar
Karmayi çok seviyorum ve sorunsuz bir şekilde yaşıyorlar [:3][/QUOTE]
160 litre için tek tür seçip bir koloni oluşturmanızın daha keyifli olacağını düşünüyorum. Daha sonra yanlarına uyacak balıklar eklersiniz bence.
Beğenenler: [T]225055,Cengizhan06[/T]
+1: [T]225055,Cengizhan06[/T]
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2022 08:39
Gurami ve saeleri, çok ufaklarsa vatozları en baştan çıkarmak gerekiyor. Elimizde chichlidler kaldığında aralarından seçim yapmalısınız. Ahli büyük hacim isteyen büyük bir balıktır. O sebepten elerim, zebralar çift takılırlar, agresiftirler, onları da eleyelim. Hazır 5 sarı prensesiniz var madem, sadece onlar kalsın gerisini verin. Sarıların da cinsiyetini öğrenin aile olarak onlara kalsın akvaryum.
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2022 03:46
[QUOTE=İlksen Şahin]
Merhaba,
160 litre için tek tür seçip bir koloni oluşturmanızın daha keyifli olacağını düşünüyorum. Daha sonra yanlarına uyacak balıklar eklersiniz bence.[/QUOTE]
Sürü balıkları olan hangileri yardımcı olabilir misiniz
Sae -zebra ve gromileri çıkaracam zaten
Merhaba,
160 litre için tek tür seçip bir koloni oluşturmanızın daha keyifli olacağını düşünüyorum. Daha sonra yanlarına uyacak balıklar eklersiniz bence.[/QUOTE]
Sürü balıkları olan hangileri yardımcı olabilir misiniz
Sae -zebra ve gromileri çıkaracam zaten