Ciklet İçim Kum
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2020 00:18
Merhaba 123*63*49 yaklaşık 400 litrelik akvaryum kuruyorum bir kaç sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim.
1- Silis kum kullanmaya karar verdim İnternette 1- 1.5 mm beyaz silis kum almayı düşünüyorum ve içinde yunus ve sarı prenses olacak bu balıklar için bu incelikten kum iyi midir?
2- Akvaryumu yıkadıktan sonra su doldurmayı düşünüyorum fakat kum şu an elimde değil suyu doldurduktan sonra kumu doldurmamda her hangi bir sakınca olacak mı? Ve kaç kg kum doldurmam gerekiyor?
3- Bu boyutta ki akvaryuma kaç yunus kaç sarı prenses koymam gerekiyor sayının biraz fazla olmasını istiyorum şöyle 8 yunus 12 sarı prenses şeklinde uygun mudur?
4- Eğer uygun olursa 1 e 3d demosoni atmayı düşünüyorum tabi beraber uyumlu oluyorlarsa?
Teşekkür ederim yardımcı olan herkese
1- Silis kum kullanmaya karar verdim İnternette 1- 1.5 mm beyaz silis kum almayı düşünüyorum ve içinde yunus ve sarı prenses olacak bu balıklar için bu incelikten kum iyi midir?
2- Akvaryumu yıkadıktan sonra su doldurmayı düşünüyorum fakat kum şu an elimde değil suyu doldurduktan sonra kumu doldurmamda her hangi bir sakınca olacak mı? Ve kaç kg kum doldurmam gerekiyor?
3- Bu boyutta ki akvaryuma kaç yunus kaç sarı prenses koymam gerekiyor sayının biraz fazla olmasını istiyorum şöyle 8 yunus 12 sarı prenses şeklinde uygun mudur?
4- Eğer uygun olursa 1 e 3d demosoni atmayı düşünüyorum tabi beraber uyumlu oluyorlarsa?
Teşekkür ederim yardımcı olan herkese
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2020 01:27
Reeflowers beyaz kumu önerebilirim temiz bir kum sadece durulayıp akvaryuma eklebilirsiniz.
Kaç cm kum istiyorsunuz akvaryum eni * derinliği * istenilen kum yüksekliği / 1000 size eklemeniz gereken kum kg verecektir.
Kaç cm kum istiyorsunuz akvaryum eni * derinliği * istenilen kum yüksekliği / 1000 size eklemeniz gereken kum kg verecektir.
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2020 13:55
[QUOTE=ozdoganmehmet]Reeflowers beyaz kumu önerebilirim temiz bir kum sadece durulayıp akvaryuma eklebilirsiniz.
Kaç cm kum istiyorsunuz akvaryum eni * derinliği * istenilen kum yüksekliği / 1000 size eklemeniz gereken kum kg verecektir.[/QUOTE]
O kumu satan bir yer bulamadım ve hiç bilmiyorum birde çok pahalı gibi duruyor
Kaç cm kum istiyorsunuz akvaryum eni * derinliği * istenilen kum yüksekliği / 1000 size eklemeniz gereken kum kg verecektir.[/QUOTE]
O kumu satan bir yer bulamadım ve hiç bilmiyorum birde çok pahalı gibi duruyor
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2020 14:59
İnt alabilirsin 25 kg 99tl aldım geçen hafta farklı sitelerde farklı fiyatları var
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2020 15:16
[QUOTE=ozdoganmehmet]İnt alabilirsin 25 kg 99tl aldım geçen hafta farklı sitelerde farklı fiyatları var [/QUOTE]
Aldığınız siteyi söyleyebilir misiniz ve rica etsem akvaryum kumunuzun bir fotoğrafı varsa paylaşabilir misiniz
Aldığınız siteyi söyleyebilir misiniz ve rica etsem akvaryum kumunuzun bir fotoğrafı varsa paylaşabilir misiniz
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2020 15:38
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/223347/230520201537111.jpg[/IMG]
Google dan baktım reeflowers kum yaz çok farklı fiyatlar var uygun olanı bul [:iyi:]
Google dan baktım reeflowers kum yaz çok farklı fiyatlar var uygun olanı bul [:iyi:]