Çiftim yumurtlamış
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2007 21:13
Arkadaşlar bügün sabah kalktıgımda balıklarım yumurtayı filitrenin hortumuna dizmişler. Şu an 3-4 tanesi beyazlaşmış. Dişi ve erkek sürekli yumurtaları havalandırıyorlar. Yumurtaların döllenip döllenmediklerini nasıl anlayacağım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. ConqueroR 2007-09-18 21:21:12
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2007 21:30
24 ila 30 saat arasında yumurtaların siyahlaşması , yumurtaların döllenmiş olduğu anlamını taşıyor diye biliyorum 48 saat içindede larvaları görmeniz gerekiyor. Tabiki su değerleriniz uygunsa , kolay gelsin umarım larvaları görmek nasip olur.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2007 21:30
Halil Bey su değerlerini biliyormusunuz. Ph- ms kaçlarda bunları bilmelisiniz. Direk çeşme suyunda yumurta yaptıysalar bu yumurtalardan larva çıkması çok zor . Yinede bekleyip görmelisiniz.
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2007 22:27
Su degerlerini bilmiyorum çeşme suyunda yumurta döktüler. Bu arada erkek yumurtaları afiyetle yedi.suyun ölçümünü neyle yapabilirim.
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2007 22:43
Su değerlerini Ph metre ve Ms le ölçerek osmos suyu ile çeşme suyunu aşılayarak üretim suyunu hazırlamalısınız.
5-5.5-6 Ph larda 100-150 Ms lerde üretimler gerçekleşmekte bu durum türe ve balıklara göre değişmekte.