cichlid akvaryumu
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2007 19:29
Arkadaşlar ben cichlid akvaryumuna geçmeye karar verdim ve sarı prenses ile iceman besleyeçeğim.Forumda okuduğma göre bu tür balıklar çok saklanabileceği yer istiyor .Sorum, ben tankımı daha cok bitkili mı yoksa kayalı mı yapayım ?
Cevaplarınız için teşekürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2007 12:02
ince yapraklı bitkiler seçerseniz kısa süre sonra akvaryumunuzdan bitkilerin saplarını toplarsınız mağara oluşturacak şekilde kayalarla dekor yapın. illa bitki diyorsanız sert yapraklı bitkileri ( anubias türleri ) tercih edebilirsiniz
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2007 13:22
Kayasız olmaz malesef. Ama bitkiyi de çok seviyorsanız arka plana az sayıda kök dikebilirsiniz. Yine de cichlidlerin doğal ortamlarında kayalık alanlarda yaşadıklarını unutmayın.
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2007 13:25
Ben hafta sonu anibius diktim.Şu ana kadar herhangi bir tepkileri olmadı.
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2007 13:26
HMM gerçekten akvaryumunu kayalık olarak dekor yapmalısın ve kayaların güzelce sabitlenmesi gerekte.Balıklarınız kendilerine yuva hazırlarken kumla fazlasıyla oynayacağı için kayaların hareket etme olasılığı yüksek...Benim akvaryumumda 2 kök anubias var tek yaprak şuan yeni dallar oluşmaya başladı...Yapay kütük mağaramın etrafındada 6 kök sazlık var gerçekten hoş geliyor.Balıklarını bitkisel anlamda yeteri kadar beslersen bitkilere herhangi bir zarar vermiyorlar...Kayaların sabitlenmesi konusundaki tavsiyem bitkiler içimde geçerli...Onlarıda güzelce sabitlenmen gerekir.Misina ile ufak taşlara bağlayabilir vekuma gömebilirsin.