christmas moss telden ayırmam gerekir mi?
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2014 15:43
İyi günler arkadaşlar. Bugün internetten sipariş ettiğim christmas moss 5*5 tele sarılı şekilde geldi. Bende öylece akvaryuma attım. Acaba telden ayırıp kök veya taşa mı sarmalıydım. Mopani köküm var ve taşlarım var. Ben zemini kaplamasını istiyorum. Öylece telde sarılı şekildemi bırakayım yoksa çıkarıp toprağamı dikeyim? Tabanda 0 numara silis kum var.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2014 16:53
toprak dikemezsin onu taş kök varsa biraz zaman geçsin ondan sonra yap gelen moss küçüktür biraz büyüdükten sonra yapsan daha iyi olur
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2014 17:38
Tel içinde aşırı moss var çok sıkışık haldeler üstelik renkleride siyaha yakın. yeşil kısımlar çok az. Bu normal mi? Bir kısmını taş üzerine bağladım. Kalan kısmını ise tekrar tele sardım.
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2014 18:39
25 derece akvaryum sıcaklığı. Işık olarak 20 watt tasarruf ampul kullanıyorum. Lepistes ve balon molly var. Sıkıntı çıkarır mı bu sıcaklık?
freshvet 2014-04-09 18:41:28
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2014 19:06
Chiristmas Mossların adapte süreci oldukça zaman alır, bu arada herhangi bir gelişim ibaresi göstermezler, 24 C ise sınır derecesidir, bu derecenin üzerinde gelişimleri neredeyse durma noktasına gelir, yeni sürgünler de karekteristik özelliği dışına çıkarak iğnemsi şekilde oluşur
Işık fazla istemiyor bilgisine sahıbım
Işık fazla istemiyor bilgisine sahıbım