çatlak...
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2006 20:16
Arkadaşlar....40*30*25 boyutlarında bir yavru akvaryumu yaptım...güzel oldu...ancak suyu koyduktan sonra uzun olan camlardan biri iki yerinden çatladı...incecik bir çizik oldu....sonra baktım ki,çatlayan cam diğerlerinden biraz daha inceymiş...camcının kazığı oldu yani bana...
benim sorum...bu çatlak başıma iş acarmı...yada ne gibi bir önlem almalıyım...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2006 20:48
Ünal bey başınıza baya bir iş açar siz en iyisi camları hemen değiştirin,yada yeni bir akvaryum daha yapın,sağlıklı balıklar.
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2006 22:30
Selamlar!
Ünal bey, eger yavru akvaryumu görünüm olarak önemli degilse, catlak olan iki yeri kaplicak sekilde 4 mm cam kestirip suyu bosaltip icerden yapistirin, iciniz rahat olsun en ufak problem yasamazsiniz.
iyi calismalar diliyorum!
Ünal bey, eger yavru akvaryumu görünüm olarak önemli degilse, catlak olan iki yeri kaplicak sekilde 4 mm cam kestirip suyu bosaltip icerden yapistirin, iciniz rahat olsun en ufak problem yasamazsiniz.
iyi calismalar diliyorum!
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2006 22:43
[QUOTE=tezelh]Bence yeni cam koyup tekrar yapıştırın. İleriye dönük daha sağlam olucaktır.[/QUOTE]
Bu şekilde en sağlıklısı olur.
Akvaryumu boşaltın neşter veya jilet yardımıyla silikonu kesmeye çalışın ve temizleyip yeni camı silikonlayın.
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2006 22:49
Camlardaki çatlaklar ilk zaman küçükde olsa zamanla büyüyeceklerdir.Çatlak camın onarımı mümkün-sağlam-olmaz.En iyisi camı değiştirmek.
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2006 11:41
[QUOTE=sevko31] Ünal bey bence çatlayan parçayı camcınıza götürüp durumu izah edip yenilettirin.Saygılar.[/QUOTE]
Ben olsam böyle yapardım.
Ben olsam böyle yapardım.