Çaprazlanma hakkında bilenler yazabilir mi?
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2007 02:16
İyi akşamlar. Benim bir sorum olacak. İmzamdaki cichlidler arasında çaprazlanma ve kırma yavrular elde etme olasılığım var mı? İlgilenen herkese teşekkürler.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2007 02:33
Kırma yavru elde etmeye çalışacağınıza elinizdeki türlerin saflıklarını doğallıklarını korumaya çalışsanız daha uygun olmaz mı? golcer 2007-06-23 02:34:23
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2007 02:38
Zaten kırma yavrular istemediğim için sordum Gencer Bey.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2007 02:41
Eğer öyle sorduysanı< kusura bakmayın, elde etme olasılığım var mı diye sorunca biraz geniş anlamlı olmuş, sanki hangisiyle alabilirim gibi.
golcer 2007-06-23 02:45:36
Son günlerde artık doğru düzgün saf tür piyasada balık bulmak zorlaştı. Bu yüzden o konuda biraz hassaslığım var. Sizi kırmak istemedim tekrardan kusura bakmayın. Ayrıca balıklarınızı D/E orantılı yaşarsa kırma yavru olayı ortadan kalkar. Ama yavru almak istiyorsanız türlerinizi ve balık sayınızı biraz daha az tutmanızı tavsiye ederim. Çünkü popülasyon ve tür ne kadar az olursa E/D orantısıda sağlanırsa yavru almanız için sadece ortam ve su değerlerini ayarlamak kalır. Birde balıklarınızı yemlenme şekillerine göre besleyiniz. Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2007 02:55
Venüstüsü beslenme şekillerine göre akvaryumunuzdan çıkarmanız gerekli diye düşünüyorum. Çünkü sizin besleme şekliniz kesinlikle sadece bitkisel olacaktır. Özellikle demasoni besliyorsanız protein içeren yem vermeyeceksiniz. Aksi halde balıklarınız bloat hastalığına yakalanmaları kaçınılmaz olmaktadır.Birde buna artı olarak beslediğiniz 2 tür(Pseudotropheus) aynı familyadan, şimdiye kadar kırma görmedim ama olma ihtimali göz önünde bulundurulabilir. Ama tankınızın büyük olması balık türlerinizi azaltmanız ve D/E oranlarınıda sağlıklı olarak tutturduğunuz zaman kırma olmayacağı kanaatindeyim. Saygılar.
Nimbochromis venustus (Venüstüs): Etçil
Melanochromis auratus (Auratus): Omnivore, genelde otçuldur, etçil besinlerde tüketir.
Pseudotropheus socolofi Albino (Snow Prenses): Otçul
Pseudotropheus socolofi (Mavi Prenses): Otçul
Labidochromis zebroides (Mavi Zebra): Hem etçil, hem otçul
BLOAT HASTALIĞINDAN ALINTI:
Yanlış Beslenme Diyeti: Çoğu cichlid - özellikle otçul olanlar - uzun bağırsak yapılarına sahiptir , bu yüzden yediklerini sindirebilmeleri için nispeten daha uzun sürelere ihtiyaç duyarlar.Bu nedenle , bağırsak rahatsızlıkları bu tip cichlidler için ortak bir sorundur.Dolayısıyla yanlış sindirim ve dışkılama , balığın bağırsak duvarını tahriş edebilir , balığı strese sokabilir ve istilacı parazitlerin ortaya çıkmasına zemin hazırlayabilir.Bu , doğada otçul beslenen , alg kazıyıcı cichlidlerin ( Tropheus ve Pseudotropheuslar gibi ) yüksek oranda protein içeren ( kankurdu gibi ) ya da et içerikli pellet veya pul yemler ile beslenmeleri sonucunda sık sık başına gelen birşeydir.Bu bilgiler ve tecrübeler ışığında bazı yemleri bu tip balıklara vermekten kesinlikle kaçınmalı ve bazı düşük protein içeren yemlerden de ara sıra kullanmak dikkat edilmesi gereken bir noktadır.
BLOAT HASTALIĞI:
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2007 03:09
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler cidden yararlı. Bende Pets Family pul yem ve discus yemi var, sizce iyi midir?
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2007 03:16
Rica ederim ne demek. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Pets family ile ilgili bilgim maalesef yok. Fakat discus yemi protein ağırlıklı yemlerdir. Bu nedenle öncelikle sizin beslenme şekillerine göre balık tercihlerinizi yapmanız gerekecek.
golcer 2007-06-23 03:20:19
Bakıldığında Venüstüs kesinlikle discus yemi yer sorun olmadan, Auratus ve Mavi zebrada etçil beslenmeye müsait, fakat mavi ve beyaz prensesler etçil olmadıklarından bu yem uygun olmayacaktır.
Benim size önerim aşağıdaki türleri 3D/1E oranlarına göre beslemeniz. Renk uyumları ve renk canlılıkları çok çekicidir. Ayrıca beslenme türleri hepsinin aynıdır. Bol kayalıklı bir ortamla "Sera Flora" ve "Sera granugreen" yemleri ile sağlıklı olarak besleyebilirsiniz.
Ayrıca şunuda belirtmek isterim, protein ağırlıklı yemler ve ev yapımı bazı karışımlar balıkların çabuk büyümesine olanak sağlamaktadır. Fakat bu çoğu zaman balıkların kısır kalmasına ve aşırı yağlanmasına neden olmaktadır. Akvaryumunuzda belli bir miktarda akıntı olmasını kesinlikle unutmayın. Çünkü balıklarınızında belli bir kondisyona ihtiyaçları vardır.
Pseudotropheus socolofi Albino (Snow Prenses): Otçul
Pseudotropheus socolofi (Mavi Prenses): Otçul
Pseudotropheus demasoni (Malawi Zebra): Otçul veya Labidochromis caeruleus (Sarı Prenses)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2007 03:24
Burada venüstüsü değiştirebileceğim bir akvaryumcu yok; hiçbiri balık takas etmiyor, o yüzden endişeliyim açıkçası yem konusunu nasıl yapmalıyım diye. Yine de verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2007 03:32
Rica ederim, en azından çevrenizde bu tür bakan birileri varsa en azından hediye edebilirsiniz. Yem konusunda is dediğim yemlerden kullanırsanız hiç bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Şuana kadar prenses ve zebra familyasında çok yararlı ve sıkıntı yaşamadan kullandığımı söyleyebilirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir