Canlı kayadan çıkan ilginç canlı (yeni resim)
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2009 17:34
Bu canlının ne olduğunu bilen var mı? Gelişimini gözlemlemek amacıyla atmadım, yavruluğa koydum. Böcek yumurtası veya kozasına benziyor.
Buna benzer daha küçükleri vardı ama onlar su üstünde duruyordu. Resimde görülen suda batıyor. Dışarıdan bir böceğin yumurtası olabileceğini düşünmüştüm ama ilk kez canlı kayayı eklediğim gün gördüm.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2009 09:29
İlginç. Benimde canlı kayalarımdan garip garip türler akvaryumuma girdi ama böyle bir canlıyı hiç görmemiştim. Sizinde dediğiniz gibi, böcek larvasını andırıyor.
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2009 10:14
Olay çok garip bir hal almaya başladı. Canlının üzerinde gülen yüz var :)
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2009 10:03
[QUOTE=Hasan Demir]
Hasan Demir 2009-07-14 10:04:23
Buna benzer daha küçükleri vardı ama onlar su üstünde duruyordu.
[/QUOTE]
Fırat yukarıda anlattığım canlı resimdekine benziyor. Sadece arkadaki kuyruk gibi çıkıntıları yok.
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2009 10:08
Bence sülünez değil, çok sayıda sülünez çıkardım hiç böylesinre rastlamadım. karada toprak altında yaşayan dana burnu diye bir hayvan var onun yumurtalarıda böyle oluyor fakat bu tuzlusu olduğu için olma imkanı yok. Ne acaba bende merak ettim.
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2009 11:03
A fellow reefkeeper took this picture: It is a Cirolanid Isopod, a very tiny creature that feeds on fish similarly to ticks on dogs. Usually these appear affixed to the body of a fish, or gills. Do some research on how to remove them - they are unwelcome pests. If left unchecked in your tank, fish will die. You will need to leave your aquarium fish-less for 2 to 4 months to erradicate these.
NOT Reef-safe.
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2009 11:37
Köpeklerdeki parazitlere benzer küçük bir yaratık. Balık paraziti. Balıkları öldürebilir. Kökünü kazımak 2-4ay sürebilir. Reef uyumlu değil.
Tabi canlı bu ise. Umarım değildir.
Tabi canlı bu ise. Umarım değildir.