CANLI DOĞURANLA BETA
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gürhan Bey hiç tavsiye etmem benim yeğenim canlı doğuranların yanına betta koydu lepisteslerin kuyruklarını yemiş.Ancak barışçıl olan bettalar varsa onu bilmem.
evet.canlı doğuranlarla beraber bakılabilir
Yabancı forumlardan da okuduğum üzere bettaları gösterişli/renkli kuyruğu olan balıklarla birlikte tutmak uygun değildir. Zira bettalarda saldırma uyaranı aslen renkli kuyruktur. Dişi lepistesler ile birlikte tutulduğuna ve bir sorun çıkmadığına defalarca şahit oldum ama yine de lepistes olan bir akvaryuma betta almak bence doğru değil. (Hatta benim bettam gösterişli erkek platime bile arada saldırgan davranışlar sergiliyor -kovalamak gibi- ancak bu çok da ciddi boyutlarda değil, ya da şöyle diyeyim; bettanın agresifliği aykılıç erkeğinin agresifliğinden hiç de fazla değil.) Bu yüzden önerim eğer illa ki bettayı deniyeceğim diyorsan mutlaka boşta en az 15-20 lt lik boş bir tank bulundur ki bir sorun olduğunu görürsen bettayı hemen oraya ayırıp böylece betta keyfi sürebilesin..
Kolay gelsin, seçim senin.. Umarım istediğin gibi bir karma akvaryumun olur.. İyi günler...
Bence betanızın huyuna bağlı.Çünkü bu forumda da olduğu gibi bazı arkadaşlar koymanızı bazı arkadaşlar ise koymamanızı söylemiş.Yani bazıları uyum sağlamamış bazıları ise gayet uyumlu olmuş.Bende betamı karma akvaryumda yaşatmıştım ve hiçbir problemle karşılaşmadım.Yine de seçim sizin.Kolay gelsin...