Canlı Doğuran Akvaryumu için Balık Seçenekleri
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Evet öyle olmuş da olabilir ama tuzsuzluktan da ölmüş olabilir.Bir sitede çin ejderinin acısu balığı olduğu yazıyordu(Ne derece doğru orası tartışılır.)Burada "Acısu Balıkları"konusunda da bir adam mono'yu tatlısuda bir süre yaşatmış ve "Neden öldü?"Diye konu açmıştı."Monom gayet sağlıklıydı,Onu birkaç ay hiçbir sorun olmadan yaşattım.Ama nedense birdenbire öldü:("Yazmıştı(Aynen sizin gibi.)Alttaki yorumlara bakmaya başladım.Herkes"Şu hastalıktan ölmüştür,bu hastalıktan ölmüştür"Yazmıştı "ve gözüme akvaryuma gönül vermiş.Bu uğurda saçlarını ağırtmış bir üye;"Acısu balıkları tatlısuda belirli bir süre yaşar.Ama yine belirli bir etaptan sonra balık tuz ister ve tatlısuda yaşayamaz hale gelir.Belliki mononuz bu yüzden ölmüş."Yazmıştı.Sizin çin ejderiniz de o mağdur üye gibi belli bir süre sorunsuz yaşadı ve esrarengiz bir şekilde öldü.Zavallı mağdur üyeye de tatlsuda yaşar diye satmış,gözünü para bürümüş zalim akvaryumcu...Tabii bu sadece bir iddia belkide sizin dediğiniz gibi açlıktan ölmüş de olabilir ama yukarıda yazdıklarım da bir olasılık tabii.Saygılar...
Ben yine çin ejderimin beslenme sorunları sebebiyle öldüğünü düşünüyorum çünkü hiç bir kuru-canlı yemi kabul etmedi ve sadece alg yiyordu ama benim akvaryumumda bir çok alg yiyici vardı ve hiç yosun sorunu yaşamıyordum. Bu durumda da yeterli beslenemeyen Çin Ejderim öldü, fikrim böyle...
Kılıçkuyruk için minimum hacim: 100 litre
100 litreye kaç adet kılıçkuyruk olur: 10 tane gibi...
Bu konu biraz karıştırılıyor, yani balık başına 10 litre düşüyor diye "20 litreye 2 kılıçkuyruk konur o hâlde?" diye soranlar oluyor...
Önce hacim, sonra popülasyon... Balık boyutuna göre sayı artacaktır. Ama bu kadar çeşitliliğin olduğu bir karma için ne kadar büyük bir akvaryum da kursanız küçük geliyor. Hastalık gibi, mesela bende şu an Koi Kılıçkuyruk (kırmızı beyaz) yok ve arıyorum. Neden olmasın diye düşünüyorum. Ondan da olsun diyorum. Bunun gibi bir çok çeşit var. Bu yüzden de 1 ton akvaryum da yapsam yine Canlı Doğuran yaparım, daha çok çeşit olur, daha canlı ve gösterişli olur. Eğer bir Canlı Doğuran akvaryumu kurmak gibi bir fikriniz varsa ben ve bilgili forum üyeleri yardımcı olacaktır, güzel bir akvaryum kurmanız için ne gerekiyorsa hesaplanır söylenir...
Açtığım konu.
http://www.akvaryum.com/Forum/akvaryum_hazir!_%28resimli%29_sira_balik_turunu_belirlemede!_%28_k663100.asp