Çamaşır Makinesi Pompasından Kafa Motoru
Olcay bey, sizi başarılı çalışmanızdan ötürü kutluyorum. Aynı yöntemi kullanacak arkadaşlarada müsadenizle bir iki öneride bulunmak istiyorum. İzolasyon bu işin en önemli kısmı gördüğüm kadarıyla hem ince olması hemde bobini tamamıyla kaplaması gerekiyor o nedenle belirli bir yaşın ve teknik deneyimin altındaki akvaryumseverlerin mümkünse bu konularda yeterli birileri ile birlikte bunu uygulamaları daha uygun olacaktır. Aksi taktirde şu veya bu nedenle suya vereceğimiz faz bırakın balıkları insanı bile öldürebilir. İkinci konu ise debi sorunu yaşayan arkadaşlar için debi fazla geliyorsa pompa çıkış hortumuna bir bypass vanası koyarak fazla olan kısmını tekrar sumpa göndermeleri (kısmak yerine) pompanın zorlanmadan çalışmasını sağlayacaktır. Çıkışı takiben konulacak Te parçası ve bir adet vana bu işi mükemmel çözecektir.
Size danışmak istediğim bir diğer konu var; bu termo plastik malzemeyi sertleştiricisini katmadan evvel bobini içine batırarak süzdürsek ardından sertleştirici katılmış olan malzemeyi anlattığınız gibi (veya daha akışkan bir halde) uygulasak daha ince ve örtücü bir tabakamız olur gibi geliyor ne dersiniz?Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Abdüllatif Kardeşim;Aslında öyle yapmam lazımdı (şaka şaka )Benim amacım bu işten para kazanmak değil,siz dostlarıma acizane bir konuda bütçemizi korumak için yardımcı olmak.Bir düşünün.Ülke olarak,yıllık milyonlarca dolar,para veriyoruz ''ithal''mallara.Bugün akvaryumlarımızda bile kullandığımız birçok ürün,başta çin olmak üzere,hep yurt dışından gelmektedir.Gerek hurdadan,gerek tamircilerden edinebileceğimiz bu motorları,Çöpe gideceğine,bu şekilde geri dönüşümle bütçemize kazandırmak aynı zamanda bir vatandaşlık sorumluluğu diye düşünüyorum.Birtek bu motorlar için söylemiyorum,daha bunun gibi bütcemize kazandırabileceğimiz birçok şey var.Tamam,belki bunlar küçük paralar ama yaşamımız boyunca tüm toplum olarak bu küçük paraların totaline bakarsak,küçük bir ülkenin bütcesine eşdeğer bir rakam ortaya çıkmaktadır.
Çok güzel bir paylaşım olmuş.Artıları eksileri tartışılmış.Kendi adıma çok faydalandım.Termoplastik gibi bir malzeme olduğunu öğrenmem bile benim için faydalı oldu.Elinize sağlık.
Bu arada denediğim tüm motorlar 200 ytl ile 500ytl arası 5m3 ve 13m3 arasında idi. Bunun gücü 25w ise 8m3 ise harika en kısa sürede denemeye çalışacan...Saygılar
Olcay ben benimde çalışmalarım var bu konuda. Benim düşüncem bununla yüksek debili dış filtre yapmak. Zaten dış filtre diye arama yaptınızmı çıkar. Bununla maximum verim alıcağıma eminim sacede kaplama malzemesini bilmiyordum bunu da sizin paylaştığınız bilgiyle tamamladım. Ayrıca bu motora kontrol devresi yaparak her güçtede de çalıştırabiliriz. Bunuda dimmer ile yapıcam çalışmalara devam. .. ethnic_s@hotmail.com
Bu madde ile bizi tanıştırdığınız için ayrıca teşekkür ederim :)
Olcay ben benimde çalışmalarım var bu konuda. Benim düşüncem bununla yüksek debili dış filtre yapmak. Zaten dış filtre diye arama yaptınızmı çıkar. Bununla maximum verim alıcağıma eminim sacede kaplama malzemesini bilmiyordum bunu da sizin paylaştığınız bilgiyle tamamladım. Ayrıca bu motora kontrol devresi yaparak her güçtede de çalıştırabiliriz. Bunuda dimmer ile yapıcam çalışmalara devam. .. ethnic_s@hotmail.com
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Resimdeki sağ üstteki çemberli bidonların uygun boyutundan bulabilirseniz izolasyonu sağlamak kovaya göre çok basit bir iş olacaktır. Boyutları 10 litreden başlıyor sanırım.