Cama sert vurulunca birşey olurmu denedim
Kemal Bey gerçekden çok kötü bir deney yapmışsınız.Allah muafaza cam patlasaydı artık ev gölete dönerdi herhalde.Akvaryum patladıkdan sonrada evi sen temizlerdin artık ve bir daha o eve akvaryum sokamazdın herhalde.Başarılarınızın devamını dilerim.Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar bende 550 litrelik bir tank var, kendim yaptım. Camları temperli cam ve 10 mm. Temperli camın performansını ölçmek için ön yüzündeki cam büyüklüğünde ve aynı kalınlıkta başka bir temperli camın tam göbeğine 450 gr. lık demir çekiç ile 4 defa vurdum.
Dördüncüde tuz buz oldu. Amacım evde eşya taşırken vs. bir darbe gelirse sonucunun ne olacağını görmekti.
Gözlerime inanamadım çekici her vurduğumda aynı hızla geri tepti ve kırabilmek için bayağı sert bir şekilde vurmam gerekti. Şimdi içim rahat kolay kolay patlamıyorlar anlaşılan. Hele de temperliyse...
Kemal Bey,
Yeni deneylerinizi de bekliyoruz. Mesela hava motorunu 5. kattan aşağıya attım kırılmadı veya ısıtıcıyı son ısısındayken (34 derecede mesela) bir anda buzluğa attım çatlamadı gibi deneyler de olabilir...
Selamlar...
İşi garantiye alın arkadaşlar vurmayın,kırmayın,dökmeyin.Ne kadar dayanıklı diye düşünürsek çok şey kaybederiz.
Saygılar,
[QUOTE=Hotdragon]Bu iş balıklarımı dışarıda 10dk bekledim sonra akvaryuma koydum hala yaşıyolara dönmesinde .. [/QUOTE]
forumumuzun AR-GE si anlaşılan Kemal Bey olacak...
Sizin teklifin bi benzerinide ben buraya yazmıştım...Kemal Bey'in yeni deneyi "Balıklar Kaç Gün Açlığa Dayanabilir?" olacak Saygılarımla.
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=26349& PN=1