cam temizliği
Valla silinebilir gibi gorunuyorsa elinizi icine sokup kullanilmamis bir bulasik sungerinin yesil tarafi ile biraz bastirip yok edebilirsiniz.
Yada bir maket bicagi yada jilet yardimi ile o lekeleri kaziyarak yok edebilirsiniz.
Suyu bosaltmaniza gerek yok yani.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşa katılıyorum hem balıklarınız hemde suyunuzun kalitesinin bozulmaması açısından bence en doğru yöntem.. Fiyatları boyutlarına göre 5 ila 30 YTL arasında değişmekte. Ben kullanıyorum gayet te kullnışlı ve işe yarar..Saygılar..!
Mıknatıslar yosun temizlemek için etkili fakat arkadaşımızz kireç lekesinden şikayetçi.
Mehmet Bey, kireç lekeleri camın üst kısımlarındaysa suyu bir miktar boşaltıp bulaşık süngerine çok az miktarda kir-çöz damlatarak kesin olarak kurtulabilirsiniz.Eğer derinlerdeyse, temiz bir süngerin arka tarafıyla bastırarak deneyin.Bir miktar da olsa lekeler kaybolacaktır.
Ne yapıyorsunuz arkadaşlar kir-çöz filan damlatmak nereden çıktı... Kimyasal temizleyicileri, içerisinde su varken yani iyice durulama imkanına sahip değilken kullanmayı sakın denemeyin. Hatta ne kadar durulasanız bile bu tip kimyasal maddeleri akvaryumunuzda kullanmayın. Bulaşık süngeri veya jilet işinizi görür.
Yanlız aparatı alırken dikkat edilmesi gereken bir husus var oda camınızın kalınlığı. Camınızın kalınlığına göre daha büyük boylarda bir seçim yaparsanız mıknatısın çekme gücü daha çok olur ki buda temizliğin daha iyi ve daha kolay olmasına olanak sağlar..Saygılar..!
Ayrıca bu tür durumlarda kimyasal maddeler kullnımı sonucunda akvaryumda toplu ölüm olayları görülme ihtimali var. İşin ehli değilseniz akvaryum suyuna bu tür kimyasalların karışma ihtimali varsa kimyasal kullanmayı aklınızdan bile geçirmeyin derim..