Cam Kalınlığı ve Güvenlik Faktörü
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar şu bir kesin ki tamperli cam her zaman için güvenlidir. Tamam kenarından azcık kırılsa tuzla buz olur ama bizde oturupta camı tornavidayla oymicaz ki! Basınca ve darbelere karşı çok dayanıklıdır. 1 metre uzunluğundaki 6mm normal cam 30 kg basınca dayanabilirken tamperlendiğinde yaklaşık 480 kg bir basınca dayanabilmektedir. Bu yeterli sanırım bu tartışma için.
Arkadaşlar şu bir kesin ki tamperli cam her zaman için güvenlidir. Tamam kenarından azcık kırılsa tuzla buz olur ama bizde oturupta camı tornavidayla oymicaz ki! Basınca ve darbelere karşı çok dayanıklıdır. 1 metre uzunluğundaki 6mm normal cam 30 kg basınca dayanabilirken tamperlendiğinde yaklaşık 480 kg bir basınca dayanabilmektedir. Bu yeterli sanırım bu tartışma için.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Laminasyon:Güvenlik camı; İki veya ikiden fazla cam plakanın aralarında şeffaf ve/veya renkli bağlayıcılar yardımıyla ısı ve basınç altında birleştirilmesi işlemine denir. Özel şeffaf bağlayıcı ( PVB ) tabakalar yardımıyla 2 veya daha fazla sayıdaki çeşitli kalınlık ve nitelikteki camlar aralarında şeffaf ve opak Pvb konarak ısı basınç altında lamine edilmektedir. Bununla birlikte kurşun geçirmez iki veya çok katlı lamine camlar yapılmaktadır.
Kırılma sonrasındaki cam saçılmaları ve cisimlerin geçişine karşı direnci nedeniyle, gerek insan sağlığı gerekse hırsızlık ve saldırı, benzeri güvenlik sorunlarının beklendiği yerlerde yaygın bir kullanım potansiyeline sahiptir. Lamine cam normal camlardaki şeffaflık ve geçirgenlik özelliklerini büyük ölçüde değiştirmez. Çünkü kullanılan ara tabakalarla camın optik özellikleri birbirine yakındır. Lamine cam aynı zamanda gürültü yalıtımına katkısı ve düşük u.v. geçirgenliği ilede yararlı bir üründür. Lamine cam renkli renksiz pvb, renkli renksiz ve yansıtıcı cam kombinasyonlarıyla üretilebilmektedir. Bunun yanı sıra lamine cam gerektiği takdirde temperli cam kombinasyonlarıyla üretildiği gibi yalıtım üniteleri bünyesinde de yer almaktadır. Lamine cam kombinasyonları, camlar, renkli cam kullanılarak, renkli pvb kullanılarak ve cam kalınlıkları değiştirilerek özel üretim de elde edilebilir. Pvb kalınlıkları; 0,38 0,761,52
Temperli camdan akvaryumu yaptık diyelim. Örnek ben dış filtre boru ve fişinin sığacağı deliği açtıracam. Ya da sump sistemi yapmak istiyorum. Tabana delik açılacak. Nasıl olacak?
Siz en iyisi normal camdan akvaryum yapın derim. Çünkü işi yokuşa sürüyorsunuz. Dediğiniz gibi herşey aslında zevk meselesi, benim dış filtre ve kablosu için veya herhangi bir şey için akvaryuma delik açma gibi bir niyetim hiç olmadı ki eğer isterseniz bu temperleme işleminden önce yapılıyor.
Benim 100*60*40 (h) Bir akvaryumum var altında ve üstünde kayıt var buna 3 tane 4 mm kuşak eklemeyi düşünüyorum. Cam kalınlığı 6 mm aceba sorun olur mu? Okudukca korktum ve sorma gereği duydum.
Siz en iyisi normal camdan akvaryum yapın derim. Çünkü işi yokuşa sürüyorsunuz. Dediğiniz gibi herşey aslında zevk meselesi, benim dış filtre ve kablosu için veya herhangi bir şey için akvaryuma delik açma gibi bir niyetim hiç olmadı ki eğer isterseniz bu temperleme işleminden önce yapılıyor.