Cam çizikleri giderme ?
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2010 19:30
Akvaryumdaki cam çiziklerini kaybetme veya en aza indirmek için bir macun yada bir kimyasal ilaç var mıdır?onuruygun 2010-08-08 14:02:09
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2010 13:14
Piyasada bir kaç ürün mevcut fakat uygulama ne kadar doğru olur tartışılır.Çünkü bu malzemeler çizikleri gidermek için camı zımparalayıp inceltmektedir.Bu incelme mikron bazındada olsa cam mukavemitini etkileyeceği bir gerçek.
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2010 13:27
Selamlar,
Mikron bazındaki incelmeler camın dayanamına hiç bir zararı olmaz.
Camın dayanımının kalınlığı ile doğru orantılı olduğu düşünülürse 8mm camdaki 0.1mm lik azalmada %1.25 lik bir dayanım kaybı olur.
+1: [T]191520,Abacus[/T]
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2010 14:58
Googlede aratırsanız bir iki firmanın cam çizik giderici ürünleri var.
Carpex Cam Çizik Onarıcı Temizleyici 093044 Detay Bilgisi
Uygunluk: Tüm yerli ve ithal otomobillere uyumlu olarak üretilmiştir.
Uygulama tipi: Profesyonellik gerektirmeyen, kişisel uygulamalı bir ürünüdür.
Ağırlık: 500 ml
Özellikleri:
CAM ÇİZİK GİDERİCİ ve TEMİZLİYİCİ
Carpex cam temizleyici, camdaki en zor lekeleri, kirleri, böcek, katran, kuş pislikleri ve silikon artıklarını fazla efor gerektirmeden çıkartarak, sileceklerin performansını arttırır. Uzun süren kullanımlarda camdaki gözle gözüken/gözükmeyen çizikleri yok eder.Camlarınızda görüş netliğini sağlar. Güçlü temizleyiciler ile yumuşak aşındırıcılardan oluşan özel formülü sayesinde ev içi kullanım için de idealdir. Banyo küvetlerinde, duş teknelerinde, fayanslarda ve sert zeminlerdeki kir, leke, katran, silikon ve yağ artıklarını da hızlı ve kolay bir şekilde derinlemesine temizler. Lastik ve plastik malzemede kullanılmaz.
KULLANIMI;
1) Kutuyu iyice çalkalayınız.
2) Temiz ve nemli yumuşak bir beze bir miktar sıkınız.
3) Temizleyeceğiniz yüzeye hafif bastırarak ve dairesel hareketlerle uygulayınız.
4) 30 saniye puslanmasını bekleyiniz.
5) Kuru ve yumuşak bir bez ile parlatınız.
UYARILAR; Renkli camlarda, lastik, plastik ve aşınmış yüzeylerde kullanmayınız. Göze temas etmeyiniz. Teması halinde bol su ile yıkayınız. Yutulması halinde, kusmaya teşvik etmeyiniz, derhal doktora başvurunuz ve şişeyi gösteriniz. Donmaktan koruyunuz. Çocuklardan uzak tutunuz. R36, S2, S3,S25/26, S46, S62
"
Carpex Cam Çizik Onarıcı Temizleyici 093044 Detay Bilgisi
Üretim Yeri: Yüksek kalite standartında Türkiye de üretilmektedir.
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2010 18:31
[QUOTE=nokta]
vuslat 2010-02-26 18:31:18
Sirkeyle çok küçük çizikler bi nebze gider istersen dene
[/QUOTE]Murat Bey;
Merak ettim sirke çizikleri nasıl gideriyor? Saygılar.
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2010 23:37
Sirke ve çizik !!!!!
Sanmıyorum, belki kireç gider ama çiki gitmez sanırım. Tabii bu konuda çokda bilgim yok, kesin bir yorum yapamam.
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2010 00:39
Adı üstünde çizik. Yani camda oluşan belli bir derinliğe sahip olan çizgi. Eğer bariz bir çizikse asla geçmez boşa para vermeyin. Ama hani bir şey sürtmüşsünüzdür de ufak bir çizgi olmuştur, işte onun için deneyebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 00:09
Daha önce hiç denemedim ama bir camcıdan duymuştum. Arabalara uygulanan pasta cila adı verilen temizlik parlatmaya yarayan ürün camların kir tutmasını ve çizilmesini engelliyormuş. Küçük bir parça camda deneyebilirsiniz. Ayrıca böyle bir şeyi keşfederseniz akvaryum dünyasına çok faydanız olur.. Denemenizi tavsiye ederim ama direk akvaryuma uygulamayın...
Saygılar.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 14:22
Pardon mesajı yeni farkettim.
nokta 2010-03-16 14:28:06
Sirkenin nasıl çizikleri giderdiğini bilemiyecegim fakat sirke yıllardır kullanılan bi uygulama fakat artık daha yeni teknolojiler çıktıgı için kullanılmıyor yada şunuda bi deneye bilirsin.
Birde bununla ilgili bir bilgi eskiden çok meşhurdu size bir kaç link vereyim.
Teşekkür Edenler: [T]187000,Alidndr[/T]
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2010 18:18
İçi dolu iken sanırım bir şey yapamazsınız. Bahsedilen çizik giderici muhtemelen HF -Hidro florik asit-'dir. Yanlış bilmiyorsam camla tepkime veren tek asit bu. Üst yüzeyde bir miktar aşınma ile camı tek seviyeye indirebilir.