Calico Malawi Gölünde
[VID]https://youtu.be/xVVKQDIkkks[/VID]
Arkadaşlar video ya bi bakın dikkatimi çekti calico benim bildiğim akvaryum ortamında üretilen kırma bir balık ama malawi gölünde de calico var. [EDIT]Street Parrot,2020-11-15 18:33:51[/EDIT]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Calico akvaryum ortamında yetiştirilen bir türdür.Doğada bulunmaz.Ama Malawi gölüne salınmışsa ürerler tabi ki.
Bakınız Calico
Selamlar Sayın Arkadaşlar...
Önce bir örnekleme ile başlamak istiyorum.
1- * Melanochromis auratus (Avratus, bugünkü adı.)
* Pseudotropheus auratus (Boulenger) (Altın firuze levrek, eski adı.) Yayılışı: Afrika'da Nyasa Gölünün (Malavi'de Tanzanya-Mozambik arası) bol algli ve kumlu sahil kısımlarında yaşar. Bu iki balık aynıdır.
2- Nyasa Pseudotroheus elongatus (Narin Levrek de denilebilir, ya da yaşadığı Nyasa Gölüne atfen Niyaza da denir.)
3- Niyaza Zebrası Pseudotropheus zebra (Boulenger) Ya da bu balığa Niyaza Mavi Alaca Levreği de denir. Yayılışı:Nyasa Gölü'nde yaşarlar.
Kısaca (Nasıl kısaysa bu...) demek istediğim şu:- Levrekgiller- sınıfına sokulan Cichlidae'ler , bu günkü kadar tanınmadığı 2000 yılı öncesinde bile Calico'ların resimleri vardı. Daha sonraki yıllarda Cichlid'lerin rağbet görmesi üzerine Nyasa Gölü balıkları, <<Malavi>> adı altında yayıldı ve akvaryumlarımızdaki yerlerini aldılar.
Yüzlerce, rengarenk çeşidi olan balıklar varken, kimler-neden yeni bir varyete üzerinde çalışsınlar? Bu nedenle Calico'ların, Nyasa (Malavi) gölünün bir parçası olduğuna inanıyorum.
Not: Bu konu ile ilgili olarak (a'dan z'ye AKVARYUM, Prof. Dr. YALÇIN ŞAHİN) adı geçen kitaptan yararlanılmıştır.
RobiNSoN'dan: Fikir ve yorumlara evet; polemiklere hayır!
Ben kalikonun sadece akvaryum ortamında üretilmesi olayına pek katılamıcam yine... akvaryum ortamında üretildi belki doğalındada oluyormuş ama.. Kanıtlar doğrultusunda bu balık doğalında var ama biz akvaryum şartlarındada ürettik bu türü diyelim(farklı balıkların çifleştirilmesiyle)...
Yada birleri bizi kafaladı, akvaryumda ürettik doğada yok diye.. bu bilgide yayıldı
Ben kalikonun sadece akvaryum ortamında üretilmesi olayına pek katılamıcam yine... akvaryum ortamında üretildi belki doğalındada oluyormuş ama.. Kanıtlar doğrultusunda bu balık doğalında var ama biz akvaryum şartlarındada ürettik bu türü diyelim(farklı balıkların çifleştirilmesiyle)...
Yada birleri bizi kafaladı, akvaryumda ürettik doğada yok diye.. bu bilgide yayıldı
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir